Όταν κάποιος υπεύθυνος λογοδοτήσει στην Ελλάδα, τότε δε θα επαναληφθεί η ιστορία

Couleur / pixabay
"Επίσης πίσω απο την κυβέρνηση υπάρχει μια εμπορική και τραπεζική κλίκα της οποιας ηγείται ο Πεσμαζόγλου, διοικητής της εθνικής τράπεζας της Ελλάδος που είναι πανούργος και αποτελεσματικός παίκτης. Αυτή η κλίκα είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα οικονομικά της προνόμια ;oποιο κι αν είναι το κόστος για την οικονομική υγεία της χώρας". Αυτά έγραφε ο απεσταλμένος του Τρούμαν στην Ελλάδα το 1947.

Από το 2009 ενισχύουμε τις ιδιωτικές τράπεζες χωρίς όφελος για τους φορολογούμενους πολίτες, χωρίς ανταπόδοση και χωρίς λογοδοσία των μετόχων τους αλλά ας ασχοληθούμε με σημαντικά ζητήματα. Γιατί ένας πρωθυπουργός κρίνεται από το αν μιλάει ξένες γλώσσες και φορά γραβάτα, οχι από το σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Σε αυτό το κράτος οι μελλοντικές εξελίξεις είναι προβλέψιμες γιατί η ιστορία διαρκώς επαναλαμβάνεται και κανένας υπεύθυνος δεν έχει λογοδοτήσει.


Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail