Δημοσιεύουν φωτογραφίες των ελλήνων αιχμαλώτων στρατηγών

Σε προφανή κίνηση εντυπωσιασμού, στα πλαίσια της επετείου της προέλασης των Τούρκων τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 1922, μετά την μεγάλη προδοσία των συμμάχων της Ελλάδας και την αιματοβαμμένη υποχώρηση του ελληνικού στρατού, οι Τούρκοι δημοσιεύουν τρεις αποκλειστικές φωτογραφίες από τους αιχμαλώτους Έλληνες στρατηγούς, λίγους μήνες μετά την ολοκληρωτική υποχώρηση από τα άγια χώματα της Μικράς Ασίας.

Αναδημοσίευση από: nikosxeiladakis.gr
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στην πρώτη φωτογραφία από το 1923, διακρίνεται δεύτερος από αριστερά ο στρατηγός Τρικούπης στο προαύλιο του αμερικανικού νοσοκομείου στην πόλη Talas της Καπαδοκίας, με την σύζυγο του Ελένη και τις δυο κόρες του Ειρήνη και Μαρία.


Στην δεύτερη φωτογραφία πάλι ο στρατηγός Τρικούπης, η σύζυγος του Ελένη, (δεξιά του ) και οι δυο κόρες του Ειρήνη και Μαρία, μαζί με Έλληνες αξιωματικούς στο ίδιο μέρος.


Στην τρίτη φωτογραφία από αριστερά στα δεξιά ο στρατηγός Ντιρίας, ο στρατηγός Τρικούπης, ο Τούρκος διοικητής Adnan Bey, ο στρατηγός Ντιόντε και ο Τούρκος αξιωματικός Emin Bey.


Ο θλιβερός επίλογος στην μεγαλύτερη ίσως ελληνική τραγωδία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, που σε μεγάλο μέρος οφείλεται στην προδοσία των Άγγλων, Γάλλων, Ιταλών,… «συμμάχων» μας και να μην ξεχνάμε και των Σοβιετικών φίλων του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail