Τουρκία και ΗΠΑ προχωρούν σε Κοινό Κέντρο Επιχειρήσεων για τη Συρία

Freepen.gr - Οι συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων της Τουρκίας και των ΗΠΑ σχετικά με τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης στη Συρία ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη, καθώς και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα Κοινό Κέντρο Επιχειρήσεων για την από κοινού διαχείριση, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας σε σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο δήλωσε ότι το κέντρο επιχειρήσεων θα παρέχει συντονισμό με την αμερικανική κυβέρνηση και θα εδρεύει στην Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες συμφώνησαν να λάβουν "όλα τα πρόσθετα μέτρα" για να εξασφαλίσουν την επιστροφή των εκτοπισμένων Σύριων, όπως αναφέρει η δήλωση.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία εξέδωσε επίσης δήλωση, λέγοντας ότι συμφώνησαν στην ταχεία εφαρμογή των αρχικών μέτρων για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της Τουρκίας για την ασφάλεια και ότι η ασφαλής ζώνη θα καταστεί ένας διάδρομος ειρήνης.

+ + + + + 

Talks between Turkish and the US military delegations at the Turkish Ministry of National Defence on August 5-7, 2019 regarding establishment of a safe zone in the north of Syria were concluded.

At the end of the talks the delegations have agreed on the following:

a. the rapid implementation of initial measures to address Turkey’s security concerns;
b. to set up as soon as possible a joint operations center in Turkey to coordinate and manage the establishment of the safe zone together;
c. that the safe zone shall become a peace corridor, and that any additional measures shall be taken for our displaced Syrian brothers to return to their country.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail