Η Τουρκία στη "φάκα" των δυνάμεων του Άσαντ στο νότιο Ιντλίμπ: του έσκαψε το λάκκο και για άλλη μια φορά έπεσε η ίδια μέσα

Η Τουρκία έσκαψε το λάκκο του Άσαντ και για άλλη μια φορά έπεσε η ίδια μέσα. Με βάση τη Συμφωνία της Αστάνα, που συνομολογήθηκε μεταξύ Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας τις 04.05.2017 και αφορά τη θέσπιση «ζωνών αποκλιμάκωσης» στην περιφέρεια του Ιντλίμπ, που ελέγχεται από διάφορες ομάδες τζχιχαντιστών τρομοκρατών, με πιο ισχυρή την Αλ Νούσρα, εκπρόσωπο της Αλ Κάιντα στη Συρία, η Τουρκία απέκτησε δικαίωμα να δημιουργήσει 12 Στρατόπεδα-Παρατηρητήρια περιφερειακά της Περιφέρειας Ιντλίμπ.


Ο στόχος της ήταν να παραμείνει στην περιοχή σε μόνιμη βάση, ακόμα και μετά την έγκριση του νέου συντάγματος της Συρίας, διεκδικώντας αυτονομία στην Περιφέρεια Ιντλίμπ, την ασφάλεια της οποίας θα ανέθεταν οι τζιχαντιστές στην Τουρκία.

Το τελευταίο διάστημα τα πράγματα δεν πηγαίνουν καταπώς τα σχεδίασε η Τουρκία.
Οι δυνάμεις του Άσαντ προελαύνουν και τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούν επιχείρηση ανακατάληψης της πόλεως Khan Sheikhoun με δύο άξονες επιθέσεως.

Αναμένεται τις επόμενες ημέρες η ανακατάληψη της πόλης, μετά την οποία οι Τούρκοι θα έχουν εγκλωβιστεί στο Στρατόπεδο-Παρατηρητήριο, όπως φαίνεται στο χάρτη.

Σημειώνεται ότι στη συνέχεια απομένει η ανακατάληψη της πόλης Maarrat al-Nu'man, η οποία παρεμβάλλεται στο δρόμο για το Ιντλίμπ.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.