Οι γυναίκες στο Κομπάνι πήραν τα όπλα και περιπολούν τη νύχτα στα σύνορα

Freepen.gr - Οι γυναίκες από το Kobane ξεκίνησαν να περιπολούν κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών κατά μήκος των συνόρων ενάντια στις απειλές της Τουρκίας να εισβάλει στη Βόρεια και Ανατολική Συρία. Οι γυναίκες δήλωσαν: "Θα αντιταχθούμε στις επιθέσεις. Θα υπερασπιστούμε τα εδάφη μας που απελευθερώθηκαν με το αίμα των μαρτύρων μας» μεταδίδει το πρακτορείο ANF.

Με το τουρκικό κράτος να έχει αναπτύξει στρατιωτικό εξοπλισμό και στρατεύματα στα σύνορα και αυξήσει τις απειλές κατά της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, οι γυναίκες από το Κομπάνε εντάχθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων για να υπερασπιστούν τα εδάφη τους από επιθέσεις.

Μία γυναίκα που ονομάζεται Mehe Mihemed από το χωριό Alisar στα ανατολικά του Kobane είπε ότι η υπεράσπιση των εδαφών της γης της ενάντια στις τουρκικές εισβολές είναι ένα καθήκον προτεραιότητας και ότι βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να αποφύγουν μια κατάσταση όπως συνέβη στη Shengal ή την Afrin.

"ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ"

η Mehe Mihemed είπε ότι οι γυναίκες περιπολούν σε βάρδιες: "Το τουρκικό κράτος θέλει να εγκαταστήσει συμμαχικές του συμμορίες σε αυτή την περιοχή με το πρόσχημα μιας ασφαλούς ζώνης. Έχουμε δει τις απαγωγές, τους αναγκαστικούς εξόριστους, τη λεηλασία και τις δολοφονίες στην Αφρίν από τα χέρια του τουρκικού κράτους και των συμμοριών του. Θα αντισταθούμε σε όλες τις επιθέσεις, μεγάλες και μικρές. Θα υπερασπιστούμε τα εδάφη που ελευθερώθηκαν με τη θυσία των μαρτύρων μας».

Οι εισβολείς Τούρκοι στρατιώτες εξακολουθούν να στοχεύουν τα παιδιά που περπατούν κοντά στα σύνορα. Ο Meher Hesen (17) έχασε τη ζωή του όταν ένας Τούρκος στρατιώτης άνοιξε πυρ την περασμένη εβδομάδα. Ένας νεαρός άντρας που ονομάζεται Kaniwar από το χωριό Qere Moxe τραυματίστηκε όταν οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ καθώς εργαζόταν στη γη του.

Μια γυναίκα που ονομάζεται Xedice Heme κάλεσε τους πολίτες σε χωριά κοντά στα σύνορα για να υπερασπιστούν τα εδάφη τους και δήλωσε: "Οι λαοί ζουν με ειρήνη στη Βόρεια και Ανατολική Συρία. Εάν η Τουρκία θέλει μια ασφαλή ζώνη, μπορεί να δημιουργήσει μία στο έδαφός της".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail