Τουρκοκύπριος διπλωμάτης: "Η πηγή των διαφορών στην Κύπρο είναι το όνειρο της Μεγάλης Ιδέας και η Κωνσταντινούπολη"



Freepen.gr - Μια δική του ιδιαίτερη προσέγγιση όσον αφορά το Κυπριακό παρουσίασε ο τουρκοκύπριος Αχμέτ Ζέκι Μπουλούντς, πρώην πρεσβευτής του ψευδοκράτους στην Αγκυρα σημειώνοντας πως ο Αττίλας ήταν ένα βαρύ μάθημα που πρόλαβε τα τελευταία βήματα πριν την Ενωση της Κύπρου με την Ελλάδα μιλώντας σε φόρουμ για την ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο που οργανώθηκε από το Σύλλογο Μελών κι Αποφοίτων και μελών του Κέντρου Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών Πανεπιστημίου του Μαρμαρά.

Είπε ότι τα προβλήματα στο νησί αποτελούν σύνθετες εξισώσεις, αλλά το πιο βασικό είναι το σχέδιο της Ενώσεως της Κύπρου με την Ελλάδα και η Μεγάλη Ιδέα, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα takvim.com.tr.


Υπογραμμίζοντας ότι η επιδίωξη της πολιτικής της Ελλάδας σύμφωνα με τους στόχους της Μεγάλης Ιδέας δεν θα αποτελέσει ποτέ λύση στο νησί, ο Μπουλούντς δήλωσε: "Η Μεγάλη Ιδέα είναι ένα όραμα που εκτείνεται στην Κωνσταντινούπολη. Οι διαμάχες στην Κύπρο βασίζονται στην Μεγάλη Ιδέα"

Ο Μπουλούντς μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει καμία Πράσινη Γραμμή αλλά τα κυρίαρχα σύνοτα της ΤΔΒΚ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail