Μουσουλμανοποιείται επίσημα η Ελλάδα

rudolf_langer / pixabay
Έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στο διαδίκτυο, όπου αναταράχτηκε από πολλά σάιτ, το τελευταίο μου άρθρο με αναφορά στα Δωδεκάνησα: “Έντονο Οθωμανικό παρασκήνιο στην Κω”. Στο οποίο άρθρο μου συμπεριέλαβα δημοσίευμα του πάντα ενημερωμένου σάιτ για Δωδεκανησιακά θέματα, AegeaNews:

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

«Άμεση ήταν η απάντηση του ΒΑΚΟΥΦ της Κω στην ανακοίνωση των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, οι οποίοι άσκησαν δριμεία κριτική για τα ανενεργά τζαμιά του νησιού. Στην ανοικτή επιστολή του Χαλίτ Χαμπίμπογλου, ο οποίος θέτει ζήτημα τουρκικής μειονότητα και στην Κω, τονίζεται ουσιαστικά ότι οι ελληνικές Αρχές χρησιμοποίησαν τον σεισμό του 2017 στην Κω ως πρόφαση για να κρατήσουν σκόπιμα κλειστά τα τεμένη Ντεφτερντάρ Χατζή Ιμπραήμ Εφέντη και το τζαμί Γαζή Χασάν Πασά.

Στην ίδια ανακοίνωση, μάλιστα, ο Χαμπίμπογλου έφτασε στο σημείο να διαστρεβλώσει και τον τίτλο του ΒΑΚΟΥΦ της Κω, το οποίο αναφέρει ως “Μουσουλμανικό Τουρκικό Ίδρυμα της Κω”.
Στα όσα υποστήριξε ο Χαμπίμπογλου απαντά, μέσω του iefimerida.gr, η πρόεδρος του ΒΑΚΟΥΦ της Κω, Ελβάν Κοτζαογλάν. 

Η κ. Κοτζαογλάν, αρχικά, επισημαίνει ότι “δεν υπάρχει καμία τουρκική μειονότητα, όπως ισχυρίζονται, στην Κω. Είμαστε Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι”.

Σχετικά με τις αναφορές στα δυο τεμένη της Κω, η πρόεδρος του ΒΑΚΟΥΦ σημειώνει ότι “τα δυο τζαμιά δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν. Υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές στο σεισμό του 2017 και είναι άκρως επικίνδυνα για να μπει κάποιος μέσα. Δεν υπάρχει καμία πρόφαση. Αυτή είναι η αλήθεια”.

Η Ελβάν Κοτζαογλάν υπογραμμίζει ότι η Περιφέρεια έχει χρηματοδοτήσει το ΒΑΚΟΥΦ με 270.000 ευρώ για το τζαμί στο Πλατάνι. “Σύντομα βγαίνει η οικοδομική άδεια, ενώ θα ακολουθήσει προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας – Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου και ΒΑΚΟΥΦ για να ξεκινήσει το έργο”.

Η βασική προτεραιότητα του ΒΑΚΟΥΦ Κω είναι το τέμενος στο Πλατάνι, “καθώς αυτό χρησιμοποιεί το 80% των μουσουλμάνων του νησιού. Το Ντεφερντάρ είναι σε δεύτερο πλάνο” λέει στο iefimerida η κ. Κοτζαογλάν. Σύμφωνα με την ίδια, για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά τα δυο τεμένη έχει δημιουργηθεί ειδική αίθουσα προσευχών για τις λατρευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων της Κω…

Η πρόεδρος του ΒΑΚΟΥΦ Κω αναφέρει επίσης πως “δεν έχουν να ξεκινήσει να φτιάχνονται ούτε οι χριστιανικοί ναοί. Δεν είναι ότι άφησαν τα τεμένη μας για να φτιάξουν τις εκκλησίες. Ούτε στη Μητρόπολη, ούτε στην Αγία Παρασκευή έχουν προχωρήσει έργα” καταλήγει η πρόεδρος του ΒΑΚΟΥΦ Κω Ελβάν Κοτζαογλάν».

Μετά από αυτήν την σθεναρά στάση της κ. Ελβάν Κοτζαογλάν, η πηγή μας, μας ενημέρωσε ότι δέχεται πολυμέτωπο πόλεμο. Γιατί δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Άγκυρας και των εδώ κρυφών και φανερών πρακτόρων της.

Άραγε κινδυνεύει η κ, Ελβάν Κοτζαογλάν από τους φανατικούς συμπολίτες της, οι οποίοι πιθανώς υποκινούνται από τα Προξενεία της Ρόδου και της Κομοτηνής;
Πρέπει η ελληνική Πολιτεία να ενδιαφερθεί για όλη αυτή την τουρκική δραστηριότητα, που μόνο τυχαία δεν είναι;

Πρέπει η ελληνική Πολιτεία να γίνει πιο σκληρή και να δείξει στον κακό μας γείτονα, ότι η Ελλάς δεν αστειεύεται;

Φανεροί και κρυφοί “Τούρκοι” στην Κω…

Μετά τη δημοσίευση αυτού του άρθρου μου, η εγκυρότατη πηγή μας στα Δωδεκάνησα – και καλά θα κάνει η νέα διοίκηση της ΕΥΠ να ασχοληθεί προς εξακρίβωση αυτών των πληροφοριών μας – επανήλθε, λέγοντας, πως η κ. Ελβάν Κοτζαογλάν είναι ένα κομβικό πρόσωπο. Αφού η άλωση της Κω γίνεται διά μέσω της εξαγοράς γης από τους Τουρκοκαταριανούς. Πού τη διοίκηση του Βακούφ (το Βακούφι είναι δωρεά, συνήθως κτηματική, η οποία παραχωρείται σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, για μουσουλμανικούς θρησκευτικούς ή φιλανθρωπικούς σκοπούς, χωρίς πρόθεση ανάκτησης των περιουσιακών στοιχείων) Κω την έχει η λογική και μετριοπαθής Ελβάν Κοτζαογλάν. Η οποία δεν θέλει να πουλήσει τα ακίνητα του Βασκούφ σε Τουρκοκαταριανά funds. 

Γι΄ αυτό πιέζεται και ενδεχομένως εκβιάζεται από συγκεκριμένους Οθωμανούς παράγοντες του νησιού, που δεν κρύβουν τα φιλοτουρκικά τος αισθήματα, αλλά και από μουσουλμανικούς Συλλόγους της Δυτικής Θράκης και της Σμύρνης. Στο σημείο αυτό η πηγή μου, άφησε έντονο τον προβληματισμό της, πως μπορεί όλοι οι παραπάνω αναφερόμενοι να χρηματίζονται από τον Εμίρη του Κατάρ και “φίλο” της Ελλάδος (;;;) Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί.

Εκτός όμως από αυτούς τους φανερούς “Τούρκους” υπάρχουν και οι καμουφλαρισμένοι Έλληνες, που ζουν στο νησί και που την ύστατη ώρα θα πετάξουν το φερετζέ από το πρόσωπο και θα εκδηλώσουν το φιλοτουρκικό προσωπείο τους. Είναι πρόσωπα υψηλής αποδοχής της τοπικής κοινωνίας, που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια κομμάτων και χαίρουν της εμπιστοσύνης και της φιλίας υψηλών πολιτικών παραγόντων και της σημερινής κυβερνήσεως (;;;).

Σχέδιο αρπαγής της νησιωτικής γης…

Επίσης η πηγή μας, ισχυρίζεται πως η μουσουλμανοποίηση των Δωδεκανήσων γίνεται μεθοδικά και προγραμματισμένα. Με χτύπημα του μεγάλου τουριστικού ρεύματος, που είναι το “φιλί της ζωής” για τα Δωδεκάνησά μας. Αφού οι ξένοι επισκέπτες πληροφορούνται την “μουσουλμανική περιφορά” των “καταληψιών” των νησιών μας και ψάχνουν αλλού τον καλοκαιρινό τους παράδεισο. 

Ειδικότερα, μας επισημαίνει η πηγή μας, πως στην περιοχή της Κεφάλου Κω, ο μήνας Ιούλιος παρουσίασε αισθητή κάμψη της τάξεως του 40% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Και οι 12 πρώτες ημέρες του Αυγούστου 2019 παρουσίασαν πτώση των εσόδων των τοπικών επιχειρήσεων, περί το 60% έναντι των αντίστοιχων περσινών ημερών. Έτσι, έχουν κατά νου οι νησιώτες, είτε την μετανάστευση από τον τόπο τους, είτε την πώληση περιουσιακών στοιχείων τους.
Γιατί δεν υπήρχε πρόβλημα, όσο οι νησιώτες ζούσαν εκτός του τουρισμού κι από τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσουργία) κι έτσι τους ήταν αδιανόητη η σκέψη πώλησης της γης τους.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.