Το Ιράν παρουσιάζει το Bavar 373 (τη δική του έκδοση των S-300)

Freepen.gr - Η Τεχεράνη στις 22 Αυγούστου σκοπεύει να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή του αντι-αεροπορικού συστήματος S-300 της Ρωσίας, που ονομάζεται Bavar 373, δήλωσε ο ιρανός υπουργός Άμυνας Amir Hatami την Τετάρτη.

"Θα υπάρξουν πολύ καλά νέα στον τομέα της αεροπορικής άμυνας στις 22 Αυγούστου. Ελπίζω ότι η αμυντική ικανότητα της χώρας μας θα αυξηθεί σημαντικά με την επίδειξη και μεταφορά του συστήματος Bavar 373, το οποίο θα συμβεί την Ημέρα της Αμυντικής Βιομηχανίας", δήλωσε ο Hatamiς.

Το σύστημα πυραύλων, που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στο Ιράν, δοκιμάστηκε ήδη το 2017. Ο ιρανικός στρατός θεωρεί το Bavar 373 ως ανταγωνιστή του συστήματος S-300.

Το Bavar-373 είναι ένα κινητό σύστημα αεροπορικής άμυνας μεγάλης εμβέλειας που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2016. Το Ιράν λέγεται ότι ξεκίνησε το έργο το 2010, αφού η Ρωσία ανέστειλε μία συμφωνία ύψους 900 εκατομμυρίων δολαρίων που υπογράφηκε το 2007 για να παραδώσει το σύστημα S-300 λόγω την έγκρισης των κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ιράν στα μέσα του 2010.

Τον Απρίλιο του 2015, η Ρωσία επανέλαβε τις συνομιλίες σχετικά με τις παραδόσεις S-300 μετά από μια προσωρινή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ένα χρόνο αργότερα, η Ρωσία παρέδωσε το σύστημα πυραύλων. Συνεπώς το Ιράν διαθέτει πλέον και το ρωσικό αλλά και το δικό του πλέον αντι-αεροπορικό σύστημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail