Avia.pro: Ρωσικά Su-35 αναχαίτισαν τουρκικά F-16 και τα έδιωξαν από τον εναέριο χώρο της Συρίας

Freepen.gr - Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία φέρεται να ανέπτυξε μερικά από τα αεροπλάνα της στη νότια επαρχία του Idlib, αφού ο Συριακός Αραβικός Στρατός σημείωσε μια σειρά νικών κοντά στην πόλη Χαν Σέικουν πριν την απελευθερώσει.

Σύμφωνα με το Avia.Pro, δύο ρωσικά αεροσκάφη Su-35 παρεμπόδισαν τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και τα ανάγκασε να εγκαταλείψουν τον εναέριο χώρο της Συρίας.



"Οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το θέμα δεν αποκαλύφθηκαν. Ωστόσο, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, τα τουρκικά μαχητικά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το συριακό εναέριο χώρο αφού κάλυψαν απόσταση 30-40 χιλιομέτρων, γεγονός που προφανώς δείχνει είτε την παραλαβή προειδοποίησης από τις αεροπορικές δυνάμεις είτε την ανακάλυψη ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών σε ραντάρ" ανέφερε η Avia.Pro.

"Τα Su-35 συνόδευαν και προστάτευαν τη Συριακή Πολεμική Αεροπορία όταν επιτέθηκε στον Χαν Σέικουν μετά από απειλές από την Τουρκία", ανέφερε η Avia.Pro επικαλούμενη στρατιωτικό κανάλι στο Telegram.

Ενώ οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί, ήταν την στιγμή κατά την οποία ο τουρκικός στρατός έστειλε δύο μεγάλες στρατιωτικές συνοδείες στα βόρεια προάστια του Χαν Σέιχουν δίχως όμως να καταφέρει να ανακόψει το συριακό στρατό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail