«Χρυσά» θα πληρώσουν τα ενοίκια οι φοιτητές: Πώς το AirBnb ανεβάζει το κόστος

Οι βάσεις για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2019 ανακοινώθηκαν και πλέον γκαρσονιέρες και δυάρια σε τιμές… AirBnb θα βρουν οι γονείς, που θα ριχτούν αμέσως στο κυνήγι της φοιτητικής στέγης.


Σύμφωνα με κτηματομεσιτικούς παράγοντες, παρά το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών έχει αποφασίσει – εκών άκων – να εγκαταλείψει τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, «απελευθερώνοντας» στην παραδοσιακή αγορά έναν σημαντικό αριθμό ακινήτων, τα ενοίκια, που πιθανότατα να ζητήσουν από τους ενδιαφερόμενους, όπως οι φοιτητές, δεν αποκλείεται να είναι «τσιμπημένα» και αντίστοιχα εκείνων, που χρέωναν στους τουρίστες. «Εκτός από τα 25.000 με 35.000 σπίτια, που λειτουργούν σήμερα χωρίς Αριθμό Μητρώου (Α.Μ.Α.) και θα υποχρεωθούν προσεχώς να επιστρέψουν στις παραδοσιακές μισθώσεις, υπάρχουν και εκείνα, που δεν άντεξαν στον ανταγωνισμό, καταγράφοντας κάμψη σε έσοδα και πληρότητες.

Ο όγκος των προσφερόμενων ακινήτων, δηλαδή, αναμένεται να αυξηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα», τονίζουν χαρακτηριστικά στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», εκτιμώντας, ωστόσο, πως οι ιδιοκτήτες τους δεν θα διστάσουν να βάλουν γενναίο… καπέλο στα μάκρο-ενοικιαστήρια, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν σε επίπεδα AirBnb τα μηνιαία εισοδήματά τους.
Έστω, δηλαδή, ότι ένα ακίνητο στην Κυψέλη, περιοχή, που δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις προτίμησης των χρηστών τέτοιων πλατφορμών, είναι, ωστόσο, πλησίον του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποδίδει στον ιδιοκτήτη του έσοδα, της τάξεως των 600 ευρώ/μηνιαίως. Στην περίπτωση, λοιπόν, που αποφασίσει να το μισθώσει με τον παραδοσιακό τρόπο, τότε ο νέος ενοικιαστής – εν προκειμένω ο φοιτητής – θα πρέπει να καταβάλλει το επίμαχο ποσό, μείον τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και καθαριότητας. Αξίζει να επισημανθεί πως, σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, οι τιμές ενοικίασης στην περιοχή ξεκινούν από τα 140 ευρώ για ένα δώμα, φτάνοντας έως και τα 320 ευρώ για μία γκαρσονιέρα και μέχρι τα 400 ευρώ για ένα δυάρι.

Αντιστοίχως, ένα σπίτι στην περιοχή Νεάπολη – Μουσείο – Εξάρχεια θα πρέπει να μισθωθεί πέριξ των 500 ευρώ/μήνα, προκειμένου ο ιδιοκτήτης του να μην έχει… χασούρα από την μετάπτωση στη μακροχρόνια μίσθωση. Κι αυτό γιατί, τα έσοδα, που φέρεται να εξασφαλίζει μέσω της AirBnb, κυμαίνονται μεταξύ 424 ευρώ/μήνα και 838 ευρώ/μήνα (στοιχεία Φεβρουαρίου και Ιουνίου αντίστοιχα).

«Τσουχτερό» το φοιτητικό κεραμίδι στα προπύργια της AirBnb  

 «Βαθύτερα» το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι γονείς, που ψάχνουν φοιτητικό κεραμίδι στις περιοχές, όπου… σαρώνει» η AirBnb. Τα ενοίκια, τόσο στην Αθήνα, όσο και στα νησιά, που μήνα με τον μήνα «μετρούν» ολοένα και περισσότερες βραχυαγγελίες, είναι σημαντικά αυξημένα εν συγκρίσει με πέρυσι, καθιστώντας την αναζήτηση στέγης πραγματικό «Γολγοθά».

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα επικαιροποιημένα στοιχεία του E-Real Estates, την ανιούσα συνεχίζουν να παίρνουν οι τιμές στο Κουκάκι. Προς επίρρωση, ενώ πέρυσι ένα δυάρι μισθωνόταν για έως 500 ευρώ, εφέτος η τιμή του «αγγίζει» ακόμη και τα 750 ευρώ. Παρόμοιες είναι οι αυξήσεις και στις γκαρσονιέρες (σε 450 ευρώ – 720 ευρώ σήμερα έναντι 300 ευρώ – 450 ευρώ πέρυσι), ενώ πλέον διατίθενται προς ενοικίαση στην περιοχή επιπλωμένα δώματα σε τιμές από 270 ευρώ έως και 400 ευρώ τον μήνα.

Αύξηση της τάξεως του 25% στην κατώτατη τιμή μίσθωσης στα δυάρια καταγράφει η Καλλιθέα, με τις τιμές να διαμορφώνονται πλέον στα 320 ευρώ με 400 ευρώ/μήνα έναντι 250 ευρώ – 380 ευρώ/μήνα το 2018.

Το κόστος ενοικίασης στα Εξάρχεια ξεκινά από τα 300 ευρώ για ένα δυάρι, όταν πέρυσι το ανώτατο όριο δεν ξεπερνούσε τα 340 ευρώ/μήνα.

Το μηνιαίο μίσθωμα για ένα δυάρι στα Ιλίσια «αγγίζει» τα 330 ευρώ με 450 ευρώ από 280 ευρώ έως 350 ευρώ πέρυσι, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην περιοχή Ζωγράφου, με τις τιμές εφέτος να διαμορφώνονται έως και 450 ευρώ έναντι έως 370 ευρώ το 2018.

Αυξήσεις καταγράφονται και στη περιοχή Νεάπολη – Μουσείο, με τους φοιτητές να πρέπει να καταβάλλουν εφέτος από 420 ευρώ – 470 ευρώ για ένα δυαράκι, σε αντίθεση με πέρυσι, που οι τιμές κυμαίνονταν από 300 ευρώ – 380 ευρώ/μήνα.

Στο Γουδί, περιοχή πλησίον του κέντρου της Αθήνας, που τους τελευταίους μήνες βολιδοσκοπείται από στελέχη του εγχώριου – και μη – Real Estate, το κόστος ενοικίασης για μία γκαρσονιέρα πλήρως ανακαινισμένη και πολλές φορές ημιεπιπλωμένη υπολογίζεται σε έως 450 ευρώ εφέτος έναντι 320 ευρώ πέρυσι, ενώ για ένα δώμα το μηνιαίο μίσθωμα κυμαίνεται από 230 ευρώ – 300 ευρώ μηνιαίως.
Εντυπωσιακές είναι οι αυξήσεις και σε περιοχές, όπως η Πλατεία Βικτωρίας, με τις τιμές για ένα επιπλωμένο δώμα να ξεκινούν από 200 ευρώ έναντι 150 ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά στις γκαρσονιέρες, αυτές μισθώνονται από 250 ευρώ – 320 ευρώ/μήνα από 200 ευρώ – 250 ευρώ/μήνα το 2018.

Οι τιμές στο Αιγάλεω παρουσιάζουν μία αύξηση της τάξεως του 30% σε σχέση με πέρυσι, με τις γκαρσονιέρες να μισθώνονται σήμερα από 240 ευρώ έως 300 ευρώ και τα δυαράκια να «αγγίζουν» ακόμη και τα 400 ευρώ εάν πρόκειται για ανακαινισμένα.

Τέλος, οι γκαρσονιέρες στο Μετς νοικιάζονται έως και 550 ευρώ, ενώ τα δυάρια δεν αποκλείεται να «αγγίξουν» ακόμη και τα 600 ευρώ/μήνα.

Αύξηση ακόμη και 50% στην κατώτερη τιμή σε σχέση με το 2018 εμφανίζει η Ρόδος. Ενδεικτικά, το μηνιαίο μίσθωμα για μία γκαρσονιέρα ξεκινά σήμερα από 310 ευρώ, για να φτάσει ακόμη και τα 380 ευρώ, όταν πέρυσι κυμαινόταν μεταξύ 200 ευρώ και 300 ευρώ. Παρόμοια είναι η εικόνα και για τα δυάρια, με τις τιμές να καταγράφουν θεαματική αύξηση, «αγγίζοντας» το 35% στην ανώτερη τιμή σε σχέση με το 2018 (από 270 ευρώ έως 370 ευρώ το 2018 σε 500 ευρώ/μήνα εφέτος). Υπενθυμίζεται ότι το νησί των ιπποτών «μετρά» σήμερα 3.642 ενεργές αγγελίες σε AirBnb και Homeaway έναντι μόλις 1.000 το πριν από σχεδόν μία τριετία.

Όσον αφορά στα Χανιά της Κρήτης, που εμφανίζει τον μεγαλύτερο αριθμό ακινήτων, τα οποία είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιες μίσθωσης (9.313), σύμφωνα με τον επικεφαλής του E-Real Estates, κ. Θεμιστοκλή – Ανδρέα Μπάκα, οι τιμές παρουσιάζουν μία περισσότερο λογική εικόνα σε σχέση με πέρυσι. «Οι ιδιοκτήτες δεν μισθώνουν υποχρεωτικά τα ακίνητά τους επιπλωμένα. Έτσι, από 400 ευρώ με 600 ευρώ, που μισθωνόταν πέρυσι μία γκαρσονιέρα, εφέτος το μηνιαίο μίσθωμα για ισόγειο διαμέρισμα διαμορφώνεται στα 300 ευρώ με 350 ευρώ», εξηγεί, υπενθυμίζοντας, ωστόσο, πως το μισθωτήριο συμβόλαιο είναι διάρκειας 10 μηνών. Ως προς τα δυάρια, αυτά την εφετινή χρονιά ξεκινούν από 420 ευρώ/μήνα, σε αντίθεση με το 2018, που «άγγιζαν» ακόμη και τα 600 ευρώ.

Στο μεταξύ, αυξητική είναι η τάση στην υπόλοιπη Μεγαλόνησο. Προς επίρρωση, στο Ηράκλειο οι γκαρσονιέρες μισθώνονταν πέρυσι από 200 ευρώ/μήνα, ενώ εφέτος οι γονείς θα αναγκαστούν να καταβάλουν ακόμη και 380 ευρώ. Στα 400 ευρώ υπολογίζεται το ενοίκιο για ένα δυάρι, όταν το 2018 το μηνιαίο μίσθωμα δεν ξεπερνούσε τα 300 ευρώ με 320 ευρώ.

Το Ρέθυμνο ακολουθεί, επίσης, την ίδια άνοδο, με το μηνιαίο μίσθωμα για μία γκαρσονιέρα να διαμορφώνεται από 190 ευρώ – 350 ευρώ και για ένα δυάρι από 350 ευρώ – 450 ευρώ/μήνα.

Στα περυσινά επίπεδα η Θεσσαλονίκη – Πτωτικά η Πάτρα

Χωρίς εκπλήξεις θα βρεθούν γονείς και φοιτητές, που θα αναζητήσουν στέγη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το Δίκτυο, οι τιμές στη συμπρωτεύουσα κυμαίνονται στα περυσινά επίπεδα, με μία μικρή αύξηση – της τάξεως του 5% – να παρατηρείται στις κατώτατες τιμές για γκαρσονιέρες. Έτσι, οι τιμές για ένα σπίτι στο κέντρο ξεκινούν από 220 ευρώ, για να φτάσουν έως και τα 300 ευρώ/μήνα. «Η Θεσσαλονίκη – τουλάχιστον προς ώρας – φαίνεται πως έχει γλυτώσει από το ‘τσουνάμι’ των βραχυχρόνιων μισθώσεων», εξηγεί ο κ. Μπάκας. Πράγματι, οι ενεργές αγγελίες στην περιοχή υπολογίζονται σε μόλις 2.251.

Την ίδια στιγμή, μείωση ακόμη και 20% καταγράφουν οι τιμές φοιτητικής κατοικίας στην Πάτρα, γεγονός, που κτηματομεσιτικοί παράγοντες αποδίδουν στην άρνηση των σπουδαστών να φοιτήσουν τελικά στην περιοχή. Οι τιμές, τόσο στις γκαρσονιέρες, όσο και στα δυάρια, κυμαίνονται από 150 ευρώ – 250 ευρώ, ενώ στα 120 ευρώ υπολογίζεται το μηνιαίο μίσθωμα για ένα studio.

ΠΟΜΙΔΑ: Έξι συμβουλές για το φοιτητικό κεραμίδι

«Δυστυχώς τα Πανεπιστήμιά μας όχι μόνο δεν διαθέτουν φοιτητικές εστίες, που να καλύπτουν τουλάχιστον όλους τους πρωτοετείς φοιτητές, αλλά τα περισσότερα AEI και TEI εξακολουθούν να αρνούνται και να αδιαφορούν πλήρως, με ελάχιστες γνωστές σ’ εμάς εξαιρέσεις, για το αυτονόητο: Να οργανώσουν γραφεία στέγασης των φοιτητών τους σε ιδιωτικές κατοικίες ή έστω ειδικές πανεπιστημιακές ιστοσελίδες, όπως γίνεται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, ώστε οι ενδιαφερόμενοι γονείς και φοιτητές να μην χρειαστεί να ταλαιπωρηθούν, αναζητώντας στέγη πόρτα – πόρτα σε μία άγνωστη, συνήθως, πόλη, αλλά να καθοδηγηθούν άμεσα στο που θα βρουν αυτό, που ζητούν». Αυτό επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), παρουσιάζοντας έναν… μπούσουλα για γονείς και φοιτητές. Πιο αναλυτικά:
  1. Μην ψάχνετε για σπίτι έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου, (σύνηθες λάθος των γονέων…)! Λίγους δρόμους ή λίγες στάσεις πιο κάτω υπάρχουν πολλά σπίτια, που σας περιμένουν, ανακαλύψτε τα!
  2. Οργανώστε την αναζήτησή σας και μην σπεύσετε να καταλήξετε στο πρώτο, που θα δείτε. Εάν σας ζητήσουν μίσθωμα, που υπερβαίνει τα οικονομικά σας, μην το δεχτείτε, γιατί θα βρείτε σίγουρα αυτό, που ζητάτε, λίγο παραπέρα!
  3. Οργανώστε τη συγκατοίκησή σας με άλλους γνωστούς σας φοιτητές, σε δυάρια, τριάρια και γενικά μεγάλα διαμερίσματα, τα οποία σήμερα ενοικιάζονται πολύ φθηνότερα από τα μικρότερα.
  4. Ελέγξτε προσεκτικά και χωρίς βιασύνη το σπίτι, που βρήκατε, καθώς και την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται αυτό. Εάν είναι βράδυ ζητείστε να το δείτε και με το φως της ημέρας.
  5. Συμπληρώστε και υπογράψτε έγγραφο μισθωτήριο, αλλά προσοχή, μην καταβάλετε ποτέ μισθώματα ή προκαταβολές εάν δεν βεβαιωθείτε ότι αυτός, που σας τα ζητά, είναι πράγματι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, που νοικιάζετε.
  6. Μακριά από τα δήθεν «γραφεία πληροφοριών», τα οποία υπόσχονται ότι εάν προκαταβάλλετε κάποιο ποσό θα σας βρουν αμέσως σπίτι όπως το θέλετε! Τις περισσότερες φορές οι «πληροφορίες» τους είναι παρωχημένες και χωρίς καμία αξία. Γενικά, μην προκαταβάλλετε σε κανένα οποιοδήποτε ποσό ως αμοιβή, πριν υπογράψετε μισθωτήριο και παραλάβετε το σπίτι!
Αναλυτικά οι διαφορές στις τιμές για γκαρσονιέρες και δυάρια ανά περιοχή:
ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΔΥΑΡΙ
ΓΟΥΔΗ 2016: από 160 2017: από 200
2018: 230 – 280
2019: 280 – 320
2016: 220 – 260 2017: 250 – 300
2018: 250 – 320
2019: 320 – 450
ΠΑΓΚΡΑΤΙ 2016: 170 – 210 2017: 220
2018: 250 – 300
2019: 280 – 350
2016: 200 – 270 2017: 250
2018: 280 – 350
2019: 320 – 350
ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2016: 180 – 220 2017: 190 – 230
2018: 250 – 330
2019: 250 – 340
2016: 250 – 280 2017: 250 – 300
2018: 300 – 370
2019: 350 – 450
ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ 2016: 150 – 180 2017: από 170
2018: 170 – 250
2019: 170 – 260
2016: έως 220 2017: έως 250
2018: 200 – 250
2019: 250 – 320
ΤΑΥΡΟΣ (ΚΑΛΛΙΘΕΑ) 2016: από 170 2017: 200 – 230
2018: δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα
2019: 260 – 300
2016: 250 – 350 2017: 250 – 300
2018: δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα
2019: δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα
ΝΕΑΠΟΛΗ – ΜΟΥΣΕΙΟ 2016: 150 – 220 2017: 180 – 250
2018: 250 – 350
2019: 250 – 350
2016: από 220 2017: από 300
2018: 300 – 380
2019: 420 – 470
ΕΞΑΡΧΕΙΑ 2016: 150 – 180 2017: δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα
2018: 250 – 330
2019: 250 – 350
2016: 200 – 250 2017: 200 – 300
2018: 280 – 340
2019: 300 – 420
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ 2016: 160 – 180 2017: 160 – 190
2018: 250 – 350
2019: 250 – 350
2016: 200 – 270 2017: 200 – 370
2018: 300 – 450
2019: 350 – 450
ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2016: από 160 2017: από 180
2018: 180 – 300
2019: 230 – 300
2016: από 200 2017: από 210
2018: 250 – 380
2019: 320 – 400
ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 2016: 230 – 300 2017: 250 – 300
2018: 200 – 320
2019: 220 – 320
2016: 200 – 250 2017: 200 – 250
2018: 280 – 380
2019: 300 – 400
ΚΟΥΚΑΚΙ 2016: 250 – 320 2017: 380 – 450
2018: 300 – 450
2019: 450 – 750 (επιπλωμένα)
2016: 200 – 280 2017: από 300
2018: 420 – 450
2019: 450 – 720
ΜΕΤΣ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ 2016: από 280 2017: 270 – 330
2018: 280 – 500
2019: 300 – 600
2016: 300 – 450 2017: 340 – 470
2018: 350 – 650
2019: 450 – 700
ΚΥΨΕΛΗ 2016: 150 – 180 2017: 150 – 180
2018: 220 – 280
2019: 220 – 320
2016: 180 – 250 2017: 200 – 260
2018: 280 – 400
2019: 290 – 400
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΑΤΗΣΙΑ 2016: από 110 2017: 130 – 190
2018: έως 250 (επιπλωμένα)
2019: από 250 (επιπλωμένα)
2016: από 130 2017: από 200
2018: έως 350 (επιπλωμένα)
2019: από 350 (επιπλωμένα)

Πόσο κοστίζει το φοιτητικό κεραμίδι

ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΩΜΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΔΥΑΡΙ
ΑΤΤΙΚΗ


ΓΟΥΔΗ 230 – 300 280 – 320 320 – 450
ΠΑΓΚΡΑΤΙ 260 – 290 280 – 350 320 – 350
ΖΩΓΡΑΦΟΥ 250 – 300 250 – 340 350 – 450
ΙΛΙΣΙΑ 180 – 300 300 – 350 330 – 450
ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ 220 – 280 (επιπλωμένα) 170 – 260 250 – 320
ΤΑΥΡΟΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 200 – 250 260 – 300 280 – 350
ΝΕΑΠΟΛΗ – ΜΟΥΣΕΙΟ 250 – 350 (επιπλωμένα) 250 – 350 420 – 470
ΕΞΑΡΧΕΙΑ 300 – 340 (επιπλωμένα) 250 – 350 300 – 420
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ 250 – 280 (επιπλωμένα) 250 – 350 350 – 450
ΚΑΛΛΙΘΕΑ 260 (επιπλωμένα) 230 – 300 320 – 400
ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 250 – 320 (επιπλωμένα) 220 – 320 300 – 400
ΚΟΥΚΑΚΙ 270 – 400 (επιπλωμένα) από 450 – 750 (επιπλωμένα) 450 – 720
ΜΕΤΣ 200 – 300 300 – 550 450 – 600
ΚΟΛΩΝΑΚΙ 500 (επιπλωμένα) 400 – 600 550 – 700
ΚΥΨΕΛΗ 140 – 220 220 – 320 290 – 400
ΟΜΟΝΟΙΑ έως 350 (επιπλωμένα) από 350 (επιπλωμένα)
ΠΑΤΗΣΙΑ 130 – 200 170 – 250 220 – 350
ΑΙΓΑΛΕΩ έως 290 (επιπλωμένα) 240 – 300 250 – 400
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΒΑΡΔΑΡΗΣ
200 250
ΧΑΡΙΛΑΟΥ
200 – 240 260 – 320
ΚΕΝΤΡΟ
220 300
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
220 από 250
40 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
220 270 – 300
ΑΝΩ ΠΟΛΗ
220 – 230 250 – 300
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ
220
ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ
230 250
25Η ΜΑΡΤΙΟΥ
200
ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ
250
ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ
250 280
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
250 260 – 320
ΠΥΛΑΙΑ
250 270
ΚΑΜΑΡΑ
260 – 280
ΠΕΡΑΙΑ
270 300
ΡΟΤΟΝΤΑ
280
ΕΥΟΣΜΟΣ – ΣΙΝΔΟΣ
180 – 220 250 – 270
ΠΑΤΡΑ


ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΙΟ – ΕΛ.ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ 130 170 200
ΑΓΥΙΑ – ΕΞΩ ΑΓΥΙΑ 120 150 – 160 180 – 230
ΜΠΟΖΑΪΤΙΚΑ 130 170 200
ΖΑΒΛΑΝΗ – ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ – ΣΥΧΑΙΝΑ 120 – 160 200 – 250 220 – 260
ΤΑΡΑΜΠΟΥΡΑ – ΖΑΡΟΥΧΛΕΪΚΑ – ΨΑΡΟΦΑΪ -ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 125 150 150 – 200
ΚΕΝΤΡΟ – ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ 160 170 200 – 240
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ


ΚΟΜΟΤΗΝΗ 170 – 240 160 – 240 230 – 300
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 150 – 180 160 – 200 180 – 230
ΒΟΛΟΣ 170 – 200 180 – 250 240 – 350
ΛΑΡΙΣΑ 150 – 180 180 – 240 240 – 350
ΙΩΑΝΝΙΝΑ 180 – 230 180 – 270 250 – 380
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 200 – 250 220 – 280 από 350
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 180 – 300 240 – 380 280 – 400
ΧΑΝΙΑ 300 – 350 420 – 450 (συμβόλαιο 10 μήνες)
ΡΕΘΥΜΝΟ 190 – 350 350 – 450
ΣΗΤΕΙΑ – ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 150 170 – 250 220 – 270
ΞΑΝΘΗ 160 – 220 180 – 270 220 – 320
ΚΑΣΤΟΡΙΑ 150 – 190 200 – 250
ΣΠΑΡΤΗ 170 – 200 180 – 230 220 – 260
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 130 – 150 130 – 150 150 – 230
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 150 – 180 έως 230
ΝΑΥΠΛΙΟ 200 250 – 310 από 320
ΡΟΔΟΣ 210 – 250 310 – 380 250 – 500 (από Σεπτέμβριο έως Ιούνιο)
ΠΥΡΓΟΣ 100 – 140 180 – 220 230 – 260
ΚΟΖΑΝΗ 200 170 – 200 250
ΤΡΙΠΟΛΗ 150 – 220 170 – 230 180 – 260
ΑΡΤΑ 160 170 – 200 200 – 300
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 150 – 160 150 – 200 220 – 230
ΚΕΡΚΥΡΑ 250 – 300 160 – 300 300 – 450
ΜΥΤΙΛΗΝΗ 150 – 180 160 – 260 180 – 260
ΚΑΡΔΙΤΣΑ 150 – 180 200 – 270 220 – 350
ΔΡΑΜΑ 110 – 150 150 – 200 160 – 250
ΑΓΡΙΝΙΟ έως 200 180 – 250 210 – 350
ΑΜΦΙΣΣΑ 130 – 170 170 – 220 180 – 230
ΧΙΟΣ 170 – 200 180 – 250 230 – 350
ΣΕΡΡΕΣ 120 – 150 130 – 200 150 – 250
ΤΡΙΚΑΛΑ 250 (επιπλωμένα) 250 – 300 280 – 350
ΚΑΒΑΛΑ 170 – 220 180 – 300 200 – 320
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 130 – 230 150 – 280 200 – 300
ΣΑΜΟΣ 150 160 – 220 200 – 260
ΧΑΛΚΙΔΑ 150 – 230 (επιπλωμένα) 170 – 270 220 – 370
ΖΑΚΥΝΘΟΣ 180 – 220 220 – 300 300 – 350
ΦΛΩΡΙΝΑ 150 – 200 250

* Πηγή: Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών EReal Estates
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.