Προς Καλαμάτα πλέει το ιρανικό πετρελαιοφόρο Adrian Darya 1: Πρώτη πρόκληση για Μητσοτάκη - Τι πρέπει να θυμάται

Freepen.gr - Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1, ex Grace 1 απέπλευσε από το Γιβραλτάρ μετά την κράτησή του και πλέει προς Καλαμάτα σύμφωνα με τα στοιχεία του AIS. Πιθανότατα όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις θα προσεγγίσει στα ανοικτά για ανεφοδιασμό.

Εν τω μεταξύ η Τεχεράνη προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε κίνηση από το Η.Π.Α. για να κρατηθεί το πλοίο ξανά θα έχει «σοβαρές συνέπειες». Οι ελληνικές αρχές δεν είχαν άμεση παρατήρηση σχετικά με την κατάσταση όπως αναφέρει το Reuters.

Αυτό, σύμφωνα με το πρακτορείο, πιθανόν να είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση της εξωτερικής πολιτικής για τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιούλιο αν το πλοίο εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Ιράν ήταν εκείνο που μας πουλούσε πετρέλαιο με πίστωση για πόσο χρονικό διάστημα και δε χρειάζεται να κάνουμε εχθρούς για χάρη τρίτων, οι οποίοι όπως βλέπουμε δεν κάνουν κάτι ιδιαίτερο για εμάς εκτός από το να ζητούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail