Το 56% των Τούρκων αναπνέει μολυσμένο αέρα: έκθεση

Fred Rivett (Unsplash)
Freepen.gr - Οι άνθρωποι σε περισσότερες από τις μισές από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας - 56 τοις εκατό - εισέπνευσαν μολυσμένο αέρα πέρυσι, σύμφωνα με την πλατφόρμα Right to Clean Air, ανέφερε η Hürriyet Daily News.

Η επαρχία που είχε τη χειρότερη ποιότητα του αέρα το 2018 ήταν tο Kahramanmaraş, στη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με την έκθεση, ακολουθούμενη από την ανατολική επαρχία Iğdır και τη νότια επαρχία της Μερσίνας.

Η έκθεση ανέφερε ότι η μόνη επαρχία που είχε "καθαρό αέρα" σύμφωνα με τα πρότυπα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας πέρυσι ήταν η βορειοανατολική επαρχία Ardahan.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι 51.574 άνθρωποι πέθαναν από ασθένειες που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Τουρκία το 2017, επτά φορές υψηλότερος αριθμός θανάτων σε σχέση με τα τροχαία ατυχήματα το ίδιο έτος. Οι επαρχίες που είχαν τον μεγαλύτερο αριθμό τέτοιων θανάτων ήταν η Κωνσταντινούπολη, η δυτική επαρχία της Προύσας και η πρωτεύουσα, Άγκυρα.

Εάν το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είχε μειωθεί στους αριθμούς που πρότεινε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, το 13% των θανάτων που προκλήθηκαν από την ατμοσφαιρική ρύπανση θα μπορούσε να αποφευχθεί το 2017, ανέφερε η έκθεση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail