Το 52% των Ρώσων φοβάται έναν πυρηνικό πόλεμο, ενώ το 60% θεωρεί ότι κύρια πυρηνική απειλή για τη Ρωσία είναι οι ΗΠΑ

Το 52% των Ρώσων φοβάται έναν πυρηνικό πόλεμο, ενώ το 60% θεωρεί ότι κύρια απειλή για τη Ρωσία είναι οι ΗΠΑ. Αυτό συνάγεται από τη δημoσκόπηση που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VICIOM).

Από: economy365.gr

Συγκεκριμένα, το 33% των ερωτηθέντων, δήλωσε ότι ανησυχεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το 14% ότι ανησυχεί έντονα ενώ το 5% νοιώθει μόνιμο φόβο.

Σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων είναι βέβαιοι ότι στην περίπτωση ενός πυρηνικού πολέμου είναι αδύνατον να επιζήσουν, παρά το ότι υπάρχουν για αυτό τον λόγο καταφύγια και αποθέματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 15% των Ρώσων γνωρίζουν ότι υπάρχουν τέτοιους είδους καταφύγια, ενώ ποσοστό μεγαλύτερο του 70% δεν έχουν ίδεα που μπορούν να βρουν τα καταφύγια αυτά.

Το 60% των Ρώσων θεωρούν ότι οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη απειλή σε σχέση με την χρήση πυρηνικών όπλων, ενώ το 13% θεωρούν ότι η Κίνα συνιστά τέτοιου είδους απειλή και το 6% ότι η Βρετανία συνιστά πυρηνική απειλή.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το 72% θυμούνται ποιος έκανε χρήση πυρηνικών όπλων σε πολεμική περίοδο, εν αντιθέσει με το 21% που δήλωσαν ότι δεν θυμούνται παρόμοια περιστατικά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων τον Ιούνιο του 2019 σε δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών.


Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.