Η Παναγία έσωσε 233 ψυχές σε προσγείωση Airbus με την κοιλιά στην ύπαιθρο της Μόσχας: "Τώρα σίγουρα πιστεύω στο Θεό" - επιβάτης

Freepen.gr - Ένα αεροσκάφος των ρωσικών Ural Airlines με 226 επιβάτες και 7 άτομα πλήρωμα, προσγειώθηκε με τους τροχούς του ανεβασμένους στην ύπαιθρο κοντά στη Μόσχα, μετά από χτύπημα σμήνους πουλιών, αναφέρει το RT.

Το αεροσκάφος επρόκειτο να πετάξει προς τη Συμφερόπολη της Κριμαίας, αλλά απροσδόκητα έπεσε πάνω σε σμήνος γλάρων έπληξε "πολλούς" γλάρους λίγο μετά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο Zhukovsky της Μόσχας, επιβεβαίωσε η αεροπορική εταιρεία.

Χωρίς αναπτυγμένους τους τροχούς, το αεροπλάνο έκανε μια προσγείωση με την κοιλιά σε ένα αγρό γεμάτο καλαμπόκια 1 χιλιόμετρο από το διάδρομο. Οι προβληματικοί μετά το συμβάν κινητήρες είχαν απενεργοποιηθεί μόλις λίγα λεπτά πριν από την τραχιά προσγείωση ώστε να αποφευχθεί όσο το δυνατό ο κίνδυνος έκρηξης και πυρκαγιάς.

Αυτή η κίνηση υπήρξε καταλυτική καθώς δεν ξέσπασε πυρκαγιά και διασώθηκαν άπαντες! Υπάρχουν μόνοι ορισμένοι ελαφρά τραυματίες. Αρχικά έγινε λόγος για 10 άτομα από τη EMERCOM της Ρωσίας ενώ αργότερα πηγές του TASS ανέβασαν τον αριθμό αυτό στους 23 τραυματίες.

Η Ural Airlines αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το πλήρωμα ακολούθησε σχολαστικά το πρωτόκολλο κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης και ενήργησε επαγγελματικά. Επίσης, επαίνεσε τους αεροσυνοδούς για την "καλά οργανωμένη εκκένωση".


Οι άνθρωποι περιέγραψαν αργότερα την τραυματική εμπειρία που πέρασαν.

"Ο κινητήρας χτυπήθηκε αρκετές φορές, προσπάθησαν να το ενεργοποιήσουν ξανά, αλλά αρχίσαμε να κατεβαίνουμε", έγραψε ένας επιβάτης στο Twitter.

«Τώρα πιστεύω στο Θεό, σίγουρα» ανέφερε ένας άλλος.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail