Η Ινδία θέλει ακόμη 21 MiG-29 και 12 Su-30 του κουτιού!

Freepen.gr - Η Ινδία διαπραγματεύεται με τη Ρωσία για την αγορά επιπλέον 21 αεροσκαφών MiG-29 και 12 Sukhoi Su-30, σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης. "Μια πρόταση σχετικά με το θέμα αυτό από την ινδική αεροπορική δύναμη (IAF) είναι πιθανό να αναληφθεί πριν από μια συνάντηση υψηλού επιπέδου του υπουργείου Άμυνας τις επόμενες εβδομάδες", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις πηγές, τα ραντάρ και άλλος εξοπλισμός στα αεροσκάφη MiG-29 θα είναι πιο εξελιγμένος. Τα 12 Su-30 MKI σχεδιάζεται να αντικαταστήσουν τον αριθμό των αεροσκαφών που χάθηκαν από την IAF σε διάφορα ατυχήματα.

Ο Ilya Tarasenko, Διευθύνων Σύμβουλος της MiG Corporation δήλωσε στην τρέχουσα αεροπορική επίδειξη MAKS 2019 ότι η εταιρεία διεξάγει συνομιλίες με το Νέο Δελχί για την παράδοση 21 MiG-29.

"Το αίτημα της Ινδίας για 21 μαχητικά MiG-29 βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων", δήλωσε ο CEO την Τετάρτη.

Η αξία των 21 MiG και του συναφούς εξοπλισμού θα μπορούσε να ανέλθει σχεδόν στα 847 εκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της Aero India 2019, ο πρόεδρος της Hindustan Aeronautics Limited (HAL) R Madhavan επιβεβαίωσε τα σχέδια της IAF να αγοράσει 18 Su-30MKI και 21 αεριωθούμενα αεροσκάφη MiG-29. Το Νέο Δελχί έχει επίσης κάνει παραγγελίες για νέα βλήματα συμβατά με τα MiG-29s και Su-30s.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail