Η Ρωσία προσφέρεται να στείλει στο διάστημα τον πρώτο Τούρκο αστραναύτη το 2023 (για τα 100 χρόνια)

Sputnik / Sergey Mamontov
Freepen.gr - Ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος Ντμίτρι Ρογκοζίν προσφέρει στην Τουρκία βοήθεια για την αποστολή του πρώτου της αστροναύτη στο διάστημα - έναν δελεαστικό τρόπο για να σηματοδοτήσει την 100η επέτειο της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ο επικεφαλής της Roscosmos έκανε την πρόταση κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίδειξης MAKS-2019 την Τρίτη, καθώς συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Έχουμε μια κοινή πρόταση για σας - να στείλετε έναν Τούρκο αστροναύτη σε τροχιά για να σηματοδοτήσει την επέτειο της Δημοκρατίας σας. Το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών είναι έτοιμο να εργαστεί για αυτό", πρότεινε ο Ρογκοζίν στον Ερντογάν, αναφερόμενος στους επερχόμενους εορτασμούς της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923.

Η Μόσχα επιδιώκει να εμβαθύνει τη συνεργασία με την Τουρκία στον χώρο του διαστήματος, πρόσθεσε ο Ρογκοζίν και συζητήθηκε "μια ποικιλία επιλογών" για συνεργασία.

Ο Ερντογάν φαινόταν να κολακεύεται με την προσφορά. "Θα συμμετάσχουμε στο αξιόλογο έργο σας. Σας ευχαριστώ εξ ονόματος της χώρας μας, σας ευχαριστώ για την εργασία που κάνατε», είπε.

Η Τουρκία εργάζεται για την αποστολή ενός ανθρώπου στο διάστημα εδώ και μερικά χρόνια. Οι διαστημικές φιλοδοξίες της Άγκυρας ενισχύθηκαν περαιτέρω πέρυσι, όταν καθιέρωσε επίσημα την εθνική υπηρεσία διαστήματος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail