Άγκυρα: «το 2020 θα ολοκληρωθεί η παράδοση των S-400, σε εμάς ο απόλυτος έλεγχος»

Freepen.gr - Η Τουρκία αναμένει ότι η δεύτερη παρτίδα των ρωσικών προμηθειών του συστήματος πυραύλων S-400 θα παραδοθεί το 2020, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας σε ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

"Η παράδοση της δεύτερης παρτίδας προμηθειών [S-400] μπορεί να ξεκινήσει στο τέλος του έτους", δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ, διευθύνων σύμβουλος της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας στις 31 Ιουλίου.

"Στο δεύτερο σύστημα, υπάρχει μια σειρά βημάτων, συμπεριλαμβανομένης της συμπαραγωγής, της μεταφοράς τεχνολογίας και της ολοκλήρωσης του λογισμικού, και τα επιτεύγματα του πρώτου συστήματος πρέπει να ενσωματωθούν και στο δεύτερο σύστημα", πρόσθεσε.

Ο Ντιμίρ τόνισε επίσης ότι ο έλεγχος των συστημάτων θα βρίσκεται εξ ολοκλήρου στα χέρια της Τουρκίας και οι απαραίτητες "διαδικασίες" προς τούτο θα πραγματοποιηθούν τους πρώτους μήνες του 2020, πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail