Η κωλοτούμπα της κυβέρνηση για τα 200 χρόνια από το 1821 μόλις έβαλε την ταφόπλακά της

nastya_gepp / pixabay
Με αυτά και με εκείνα πέρασε στα ψιλά η κομμουνισμένη αντίληψη του Γεραπετρίτη και της κυβέρνησης για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Σε ενστάσεις του Βούτση, ο οποίος υιοθετεί το ανιστόρητο μαρξιστικό αφήγημα της ιστορίας, ότι δήθεν όλοι αγώνες είναι αγώνες τάξεων και όχι εθνικοί και ότι το έθνος είναι κατασκεύασμα του 19ου αιώνα και άλλα φαιδρά και ανιστόρητα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από το άρθρο 113 τη φράση που έθετε ως σκοπό της επιτροπής την "ανάπτυξη εθνικού αφηγήματος της Ελλάδας με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους".

Ελένη Παπαδοπούλου

Και δεν έφτανε αυτό, αλλά ο Γεραπετρίτης υπερθεμάτισε απολογούμενος λέγοντας "δεν είναι ότι προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ενοποιημένη εθνική βάση, αλλά είναι το branding της Ελλάδας προς τα έξω, ώστε να απηχεί τα μηνύματα με ένα ενιαίο τρόπο επικοινωνιακής προβολής και όχι μια δημόσια πολιτική που αναφέρεται σε ενιαίο έθνος".

Δεν ήξερα ότι είμαστε πολυεθνική με προϊόν που χρειάζεται marketing, branding και άλλες αμερικανιές και όχι ενιαίο Εθνος, ένα από τα αρχαιότερα μάλιστα και ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι για το branding και όχι για την εθνική μας ταυτότητα.

Αλήθεια αυτό το branding ποιό θα είναι αν δεν είναι εθνικό; Πολυπολιτισμικό; Πολυεθνικό; Τί γελοιότητες ετοιμάζετεγια την εθνική επέτειο; Και πώς θα εορταστεί χωρίς ενιαία εθνική ταυτότητα; Γιατί τον κ. Γεραπετρίτη και την κυβέρνηση που άλλαξε το άρθρο τους ενοχλεί η "ενιαία ταυτότητα της χώρας";

Λυπάμαι, αλλά μόλις έβαλαν την ταφόπλακα τους. Αυτό είναι χοντρό και πολύ βαρύ για την Ελλάδα.
Αν ονειρεύονται Ελλάδα χωρίς ενιαία εθνική ταυτότητα και υιοθετούν τα κομμουνισμένα του κάθε γελοίου εκεί μέσα να πάνε από εκεί που ήρθαν. Δεν μας αξίζουν.

* Η Ελένη Παπαδοπούλου σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο του Bath, στην Μ. Βρετανία και είναι διδάκτωρ Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail