Γενναίοι Μουσουλμάνοι έσωσαν 20 Χριστιανούς από επίθεση ισλαμιστών στην Κένυα

Freepen.gr - Η Al-Shabaab σχεδίαζε ακόμη μια επίθεση εναντίον των χριστιανών στη Βόρεια Κένυα. Το σχέδιο ήταν οι ένοπλοι να επιτεθούν στο εργοτάξιο για ένα νέο νοσοκομείο στο Kutulo της Κένυας και να σκοτώσουν όλους τους χριστιανούς εργάτες που θα έβρισκαν εκεί, σημειώνει το persecution.org.

Όταν κάποιοι από τους τοπικούς μουσουλμάνους ακούσαν για την επικείμενη επίθεση, η οποία επρόκειτο να λάβει χώρα στις 21 Ιουλίου, έσπευσαν στην περιοχή για να ενημερώσουν όλους τους χριστιανούς για να φύγουν. Κατόπιν περίμεναν να φτάσουν οι ένοπλοι και να τους αντιμετωπίσουν.

Οι ντόπιοι δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τους ενόπλους από το να ανοίξουν πυρ στο εργοτάξιο, ωστόσο, χάρη στη γενναιότητα και τη γρήγορη δράση τους, περισσότεροι από 20 Χριστιανοί κατάφεραν να εγκαταλείψουν το χώρο και να αποδράσουν χωρίς τραυματισμούς.

Το Kutulo βρίσκεται στην κομητεία Mandera της Κένυας, το οποίο ήταν ένα πολύ επικίνδυνο μέρος για να ζουν και να εργάζονται οι χριστιανοί. Υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση Σομαλών και Μουσουλμάνων που ζουν στη Μαντέρα και οι περισσότεροι από τους χριστιανούς που εργάζονται εκεί προέρχονται από άλλα μέρη της Κένυας. Αυτό τους έκανε εύκολους στόχους για την al-Shabaab, καθώς είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail