Η Ρωσία ψηφίζει υποβρύχια αντί για αεροπλανοφόρα: Ετοιμάζεται να παραλάβει για πρώτη φορά έξι σκάφη μετά το 1992

Oleg Kuleshov/TASS
Freepen.gr - Το ρωσικό ναυτικό θα παραλάβει έξι υποβρύχια, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων υποβρυχίων για το 2020, για πρώτη φορά τα τελευταία 28 χρόνια, σύμφωνα με μια πηγή στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία, την οποία επικαλείται το πρακτορείο TASS.

Τελευταία φορά, το ρωσικό ναυτικό έλαβε τον ίδιο αριθμό υποβρυχίων το 1992. Μετά από αυτό, οι εγχώριοι κατασκευαστές παρέδιδαν δύο-τρία υποβρύχια στο ρωσικό ναυτικό το χρόνο, ενώ την περίοδο 1997-2012, παραδίνονταν από ένα έως και κανένα ανά έτος. Ωστόσο από το 2013, νέα υποβρύχια άρχισαν να παραδίδονται τακτικά στο ρωσικό ναυτικό. Συγκεκριμένα, τέσσερα υποβρύχια εντάχθηκαν στο ρωσικό ναυτικό το 2014.

"Σύμφωνα με τις συμβάσεις, το Sevmash [Shipyard] πρόκειται να παραδώσει το πρώτο  υποβρύχιο Knyaz Oleg [Prince Oleg] του Project 955A και το πρώτο υποβρύχιο Novosibirsk του Project 885M στο Πολεμικό Ναυτικό το 2020. Επίσης, το Sevmash θα παραδώσει το υποβρύχιο Kazan του έργου 885M και το ειδικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod του Project 09852 στο Πολεμικό Ναυτικό", ανέφερε η πηγή.

Το υποβρύχιο Belgorod θα τεθεί σε υπηρεσία με το Τμήμα Έρευνας Βαθέων Υδάτων του υπουργείου Άμυνας χωρίς τις τορπίλες-υποβρύχια drones, τα Poseidon, καθώς οι δοκιμές τους βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Με τη σειρά του, το Ναυπηγείο Ναυαρχείου στην Αγία Πετρούπολη στη βορειοδυτική Ρωσία θα παραδώσει στο Ναυτικό δύο ντίζελ-ηλεκτρικά υποβρύχια: το υποβρύχιο Volkhov του Project 636.3 και το Kronshtadt του Project 677.

Είναι μάλλον προφανές ότι η Ρωσία εστιάζει και επενδύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση του στόλου των υποβρυχίων της ως το μακρύ βραχίονα και όχι στα αεροπλανοφόρα όπου διαθέτει επί του παρόντος μόλις ένα κι αυτό με πολλά προβλήματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail