Έκθεση εμπειρογνωμόνων το 1955 προς το ΥΠΕΞ της Γιουγκοσλαβίας διαλύει την σκοπιανή προπαγάνδα για το ζήτημα των περιουσιών


Οι Γιουγκοσλάβοι εμπειρογνώμονες συμβούλεψαν το ΥΠΕΞ της χώρας τους να κάνει πίσω άρον-άρον στο ζήτημα Περιουσιών με την Ελλάδα. Το History of Macedonia συγκέντρωσε τα σχετικά έγγραφα και τα παρουσιάζει.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην επίσημη έκθεση τους:

"Δεν μας παίρνει με το ζήτημα Περιουσιών. Οι Έλληνες έχουν σαφέστατα πιο ισχυρές αξιώσεις. Ένας αρκετά μεγαλύτερος αριθμός Ελληνικών περιουσιών έχει κατασχεθεί από εμάς σε σχέση με τον αντίστοιχο που αφορά δικούς μας πολίτες στην Ελλάδα."

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1959, Γιουγκοσλαβία και Ελλάδα κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για το ζήτημα περιουσιών όπου καμία από τις 2 πλευρές δεν θα προέβαλε πλέον απαιτήσεις προς την άλλη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.