Ρίχνει στο ψαχνό ο τουρκικός στρατός σε 14χρονα παιδιά που ποιμαίνουν πρόβατα

Freepen.gr - Ο Βεντάτ Εκιντσί, 14χρονος Κούρδος, σκοτώθηκε την Πέμπτη από έναν συνοριοφύλακα στρατιώτη, αφού αρνήθηκε να σταματήσει παρά τις προειδοποιήσεις, σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσε το Γραφείο του Κυβερνήτη του Χακκάρι και αναφέρει το turkishminute.com.

Σύμφωνα με τη δήλωση, ο πυροβολισμός ήταν για προειδοποίηση, αλλά επειδή η περιοχή ήταν ορεινή, η σφαίρα εξοστρακίστηκε σε βράχους και έπληξε τον Εκιντσί, ο οποίος πέθανε στη συνέχεια σε ένα τοπικό νοσοκομείο.

Ωστόσο το BBC στην Τουρκία παρουσιάζει εντελώς διαφορετική την πραγματικότητα επικαλούμενο τη μαρτυρία του ξαδέλφου του 14χρονου, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διάρκεια του συμβάντος, μαζί με έναν άλλο ξάδελφό του, αποκαλύπτοντας ότι ο Εκιντσί πυροβολήθηκε χωρίς προειδοποίηση λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Ο Χατσί Εκιντσί, που δήλωσε ότι βοσκούσαν ένα κοπάδι προβάτων από το ορεινό τους χωριό, δήλωσε ότι έψαχναν για τα ζώα τους και εισήλθαν σε στρατιωτική ζώνη για να τα κατευθύνουν.

Ο ξάδελφος επίσης απέρριψε τη δήλωση του κυβερνήτη, λέγοντας ότι οι στρατιώτες δεν προσπάθησαν να βοηθήσουν τον 14χρονο, ο οποίος πέθανε επί τόπου και όχι στο νοσοκομείο.

Είπε ακόμη ότι οι στρατιώτες τους χτύπησαν κι αυτούς, σπάζοντας το πόδι του άλλου ξάδερφου.

Ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Sezgin Tanrıkulu έφερε το περιστατικό στην προσοχή του τουρκικού κοινοβουλίου θέτοντας μια ερώτηση στο υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το εάν έχει ξεκινήσει ή όχι έρευνα για το περιστατικό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail