Για κατοχική τουρκική δύναμη 10.000 ανδρών και 166 αρμάτων μάχης μιλά η Συρία

ΑFΡ
Freepen.gr - Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη, Δρ Bashar Al-Ja'afari, κατηγόρησε την Τουρκία για τη μαζική ανάπτυξη των στρατευμάτων της στη Συρία κατά τη διάρκεια της Συνόδου Ειρήνης στην Αστάνα την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο για την ειρήνη, ο βετεράνος διπλωμάτης κατηγόρησε την Τουρκία ότι έχει στείλει περισσότερους από 10.000 στρατιώτες και 166 άρματα μάχης στο εσωτερικό της βόρειας Συρίας.

Ο Al-Ja'afari υπογράμμισε το γεγονός ότι τα τουρκικά στρατεύματα λειτουργούν ως κατοχική δύναμη σε ένα κυρίαρχο έθνος, προσθέτοντας ότι βρίσκονται παράνομα εντός της Συρίας.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι διεξάγει "αντιτρομοκρατικές ενέργειες" σύμφωνα με μια συμφωνία με τη Συρία που πραγματοποιήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Η Συρία, από την άλλη πλευρά, αναφέρει πως η συμφωνία είναι άκυρη επειδή η Τουρκία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις το 2012.

Ωστόσο τόσο η Συρία όσο και η Τουρκία έχουν αναγνωρίσει ότι μοιράζονται μερικές πληροφορίες σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail