Αντίστροφη μέτρηση για να μπει σε υπηρεσία το δεύτερο κινέζικο αεροπλανοφόρο 001A των 65.000 τόνων

Freepen.gr - Το πρώτο εγχώριας κατασκευαστής αεροπλανοφόρο της Κίνας, ο τύπος 001Α, θα είναι πιθανότατα σε υπηρεσία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται το πρακτορείο Sputnik.

Το σκάφος των 65.000 τόνων καθελκύστηκε τον Απρίλιο του 2017 και από τότε έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον επτά γύρους θαλάσσιων δοκιμών στην Κίτρινη Θάλασσα στα βορειοανατολικά της Κίνας.

Το Asia Times αναφέρει ότι η πολλαπλή θαλάσσια δοκιμή του σκάφους "αποτελεί ένδειξη" ότι η επίσημη ένταξή του στην υπηρεσία είναι κοντά. Ο Lie Jie, ναυτικός εμπειρογνώμονας, ο οποίος μίλησε την περασμένη εβδομάδα στους Global Times, δήλωσε επίσης ότι η "τελευταία μακρά" θαλάσσια δοκιμή θα μπορούσε να αποτελεί μέρος της προετοιμασίας για την τελική παράδοση του πλοίου στο Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα China Central Television, ο νέος αερομεταφορέας μπορεί να φιλοξενήσει δώδεκα μαχητικά περισσότερα από το Liaoning.

Ο νέος αερομεταφορέας αναμένεται επίσης να έχει πιο προηγμένες τεχνολογίες , όπως ισχυροί ατμοστρόβιλοι και βελτιωμένη διάταξη υπόστεγων, δήλωσε ο Χου Γκένμινγκ, πρόεδρος της κρατικής εταιρείας China Shipbuilding Industry Corp, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του πλοίου. 

Σύμφωνα με το CCTV, το Type 001A αντιμετώπισε λίγα, πιθανότατα τεχνικά ζητήματα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας θαλάσσιας δοκιμής αυτού του μήνα και επέστρεψε στο λιμάνι του Dalian για να υποβληθεί σε επισκευές έκτακτης ανάγκης. Εντούτοις, επανέπλευσε μέσα σε λίγες ημέρες για να ολοκληρώσει το έβδομο ταξίδι του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail