Η Τουρκία παραβιάζει το εμπάρκο δοκιμάζοντας στη μάχη τα οπλισμένα UAV TB2 στη Λιβύη [πριν τα χρησιμοποιήσει αλλού;]

Freepen.gr - Τουρκικά UCAV Bayraktar TB2 της κυβέρνησης της Τρίπολης έπληξαν στόχους του LNA του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ σε μια προωθημένη αεροπορική βάση όπου σταθμεύουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ένα ρωσικό μεταγωγικό, αναφέρει το bloomberg.com.

Η κυβέρνηση της Τρίπολης, σημειώνει το άρθρο, δε φημιζόταν για τις δυνατότητές της να εξαπολύει νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιώντας χτυπήματα ακριβείας. Ωστόσο με την άφιξη των τουρκικών Bayraktar TB2 τις τελευταίες εβδομάδες αυτό φαίνεται πως έχει αλλάξει, αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχους της Τρίπολης που μίλησαν με τον όρο της ανωνυμίας.

Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία αποδεικνύεται για άλλη μια φορά διεθνής ταραξίας αφού παραβιάζει το εμπάργκο πώλησης όπλων στη Λιβύη που ισχύει από το 2011.

Με τον τρόπο η Τουρκία αφενός δοκιμάζει στη μάχη το νέο της όπλο (πριν ενδεχομένως το δοκιμάσει κι αλλού με την ίδια αποστολή) κι αφετέρου παίζει τα ρέστα της με την κυβέρνηση της Τρίπολης, η οποία βρίσκεται σε δυσμενή θέση, για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα αποδεικνύεται απούσα για άλλη μια φορά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail