Τα UAV εντόπισαν και τα Sukhoi λιάνισαν πριν καν ξεκινήσουν την αντεπίθεσή τους

Vadim Grishankin - Sputnik
Freepen.gr - Λίγο μετά την απώλεια του στρατηγικού λόφου του Tal Malah στη βορειοδυτική Hama, οι τζιχαντιστές από την Hay'at Tahrir Al-Sham και οι σύμμαχοί τους από την Jaysh Al-Izza συγκεντρώθηκαν για μια αντεπίθεση σε μια προσπάθεια να επανακτήσουν το λόφο από το Συριακό Αραβικό Στρατό.

Ωστόσο, καθώς οι τρομοκρατικές δυνάμεις άρχισαν να συγκεντρώνονται κοντά στην πόλη Jibeen, ρωσικά αεροσκάφη αναγνωρίσεως έβλεπαν τις κινήσεις τους και παρείχαν τις συντεταγμένες στον αεροπορικό τους στόλο.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή του almasdarnews στη Hama, οι αεροπορικές δυνάμεις της Συρίας και της Ρωσίας βομβάρδισαν τη μαχητική συγκέντρωση, αναγκάζοντάς τους ισλαμιστές να διασκορπιστούν πριν καν ξεκινήσουν την αντεπίθεση τους εναντίον του Συριακού Αραβικού Στρατού.

Αυτή η αεροπορική επίθεση αποδείχθηκε κρίσιμη, δεδομένου ότι κατάφερε να δώσουν στους στρατιώτες αρκετό χρόνο για να εξασφαλίσουν την ευρύτερη περιοχή του Tal Malah για πρώτη φορά από τότε που έχασαν την κορυφή του λόφου στα τέλη Ιουνίου.

Πριν από αυτό, ο Αραβικός Στρατός της Συρίας κατόρθωσε να ανακτήσει το Tal Malah τουλάχιστον μία φορά πριν, αλλά λόγω του γεγονότος ότι δεν ήταν σε θέση να εξασφαλίσει την κορυφή του λόφου, συχνά υπαναχωρούσε.

Ως αποτέλεσμα της προώθησης αυτής, ο Συριακός Στρατός κατάφερε να ανοίξει εκ νέου τον κεντρικό δρόμο μεταξύ του Sqaylabiyeh και του Mhardeh για πρώτη φορά από τον Ιούνιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail