Ο Μάικλ Ρούμπιν προτείνει κίνηση ΜΑΤ: Μπλοκάρετε την Turkish Airlines και μη συνεργάζεστε με κλέφτες!

atimedia / pixabay
Η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974 και δεν έφυγε ποτέ. Ενώ οι Τούρκοι μπορούν να δηλώνουν ότι το έπραξαν για να προστατεύσουν την τουρκική μειονότητα της Κύπρου, η επιστροφή της Ελλάδας στη δημοκρατία άνοιξε συζητήσεις για την ένωσή της με την Κύπρο. Η επακόλουθη δεύτερη εισβολή της Τουρκίας τον Αύγουστο του 1974 δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μια αρπαγή της γης ακολουθούμενη από μεθοδική εθνοκάθαρση. Σήμερα, υπάρχουν τόσοι Κύπριοι πολίτες που έχουν εκτοπιστεί που είναι περισσότεροι από τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους.

Παρουσίαση Freepen.gr

Η Κύπρος, φυσικά, δεν είναι μόνη: η Τουρκία έχει επίσης καταλάβει έδαφος και διεξήγαγε εθνοκάθαρση τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

Η κρίση στην Κύπρο είναι από καιρό ξεχασμένη και σε μεγάλο βαθμό αποτελεί μια παγωμένη σύγκρουση. Οι υπάλληλοι του ΟΗΕ και άλλοι διπλωμάτες περιστασιακά φιλοξένησαν συνομιλίες, αλλά η απροθυμία ΤΗς μιας ή της άλλης πλευράς να αλλάξει το status quo τελικά καταδίκαζε κάθε γύρο. Το 1983, η κυβέρνηση που υποστηρίχθηκε από την Τουρκία στη Βόρεια Κύπρο δήλωσε την ανεξαρτησία της, μια κίνηση που δεν αναγνώρισε άλλη χώρα αλλά μόνο η Τουρκία.

Εν ολίγοις, αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, αλλά και οι στενότεροι σύμμαχοι της Τουρκίας όπως η Σομαλία, το Αζερμπαϊτζάν και η Μαλαισία, καθώς και κάθε άλλο μέλος του ΟΗΕ, απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας στα χωρικά ύδατα γύρω από την Κύπρο και κατ 'επέκταση αναγνωρίζει ότι ολόκληρη η αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου ανήκει στην αναγνωρισμένη κυπριακή κυβέρνηση στη Λευκωσία και όχι στη λεγόμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.

Αποστέλλοντας πλοία σε κυπριακά ύδατα για να κάνουν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, η Τουρκία απλά επιδιώκει να κλέψει κυπριακούς πόρους για δική της χρήση. Για όλη την αντιαποικιακή ρητορική του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η απάντηση είναι ότι προεδρεύει τώρα του πιο καταφανούς παραδείγματος αυτοκρατορικής εκμετάλλευσης του 21ου αιώνα.

Τότε τίθεται το ερώτημα, τι θα κάνει η Ευρώπη γι 'αυτό;

Κανείς δε θέλει πόλεμο με την Τουρκία, μια στάση που ο Ερντογάν μετράει καθώς αγκαλιάζει όλο και περισσότερους πόρους. Όμως, κάθε μέρα, εβδομάδα και μήνα που περνούν μόλις η Τουρκία βρει και αρχίσει να εκμεταλλεύεται την ενέργεια της Ανατολικής Μεσογείου, θα κλαπούν ακόμα μεγαλύτερα ποσά κυπριακών πόρων.

Ίσως είναι καιρός οι ευρωπαϊκές χώρες και άλλοι που επιδιώκουν να ενισχύσουν το κράτος δικαίου στο ίδιο το τραπεζικό ισοζύγιο της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν έχει καταστήσει την Turkish Airlines ως σημαία της φιλοδοξίας του. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης επιχαίρουν για την αυξανόμενη εμβέλεια της αεροπορικής εταιρείας και ο Ερντογάν εγκαινίασε πρόσφατα ένα σημαντικό νέο αεροδρόμιο έξω από την Κωνσταντινούπολη για να φιλοξενήσει μεγαλύτερη τουρκική εναέρια κυκλοφορία. (Η αεροπορική εταιρεία προφανώς υποστηρίζει επίσης πιο συγκεκαλυμμένες επιχειρήσεις για τον Ερντογάν, όπως η παράνομη μεταφορά τουρκικών όπλων). Φυσικά, η αεροπορική εταιρεία υποστηρίζει επίσης την οικονομικά σημαντική τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας.

Ίσως, λοιπόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο απορρίπτοντας τα δικαιώματα προσγείωσης της Turkish Airlines. Αφήστε την αεροπορική εταιρεία να πετάξει στη Σομαλία, στο Σουδάν, στο Αζερμπαϊτζάν και στο Πακιστάν, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να στηρίζουν την οικονομία της Τουρκίας σε μια εποχή που ο Ερντογάν επιδιώκει να την συμπληρώσει με κλοπή.

Η διπλωματία στην Κύπρο δεν έχει επιλύσει το πρόβλημα για 45 χρόνια και δεν υπάρχει λόγος να υποψιαζόμαστε ότι θα γίνει τώρα κάτι τέτοιο. Ήρθε η ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση και όσοι δεσμεύτηκαν για τη φιλελεύθερη τάξη μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο να κάνουν κάτι περισσότερο για να δείξουν στον Ερντογάν ότι ο κόσμος έχει ανεχθεί αρκετή λεηλασία από τη μεριά της Τουρκίας. Εάν το νέο αεροδρόμιο της Τουρκίας χάσει την κυκλοφορία και αν τα παραθαλάσσια θέρετρα στην Τουρκία και την κατεχόμενη Κύπρο αδειάσουν, ας γίνει έτσι. Η λύση είναι απλή: Αποσύρετε τα τουρκικά πλοία και τερματίστε την παράνομη κατοχή της Τουρκίας στην Κύπρο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail