Η Ρωσία ως αστακός εδραιώνει την κυριαρχία της στην Αρκτική με μοίρα Su-34 και πλήθος άλλων όπλων

Freepen.gr - Η Ρωσία ενισχύει την στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή της Αρκτικής σε μια προσπάθεια να προστατεύσει καλύτερα τη βόρεια θαλάσσια διαδρομή. Πρόσθετες στρατιωτικές υποδομές έχουν τεθεί σε λειτουργία κατά μήκος της απέραντης ακτής της Αρκτικής της χώρας με την εγκατάσταση ραντάρ, ραδιο-ηλεκτρονικό εξοπλισμό, πυραυλικά συστήματα και άλλα προηγμένα όπλα, όπως αναφέρει το thebarentsobserver.com.

Ο Βόρειος Στόλος της Ρωσίας αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στα σχέδια στρατιωτικοποίησης και μια νέα στρατηγική διοίκηση, η Sever, ιδρύθηκε το 2014. Διαθέτει πολλές νέες βάσεις, μαζί με μια σειρά νέων δυνάμεων και μερικά από τις πιο σημαντικά προηγμένα συστήματα όπλων.

Δημιουργείται μια νέα αεροπορική μοίρα της Αρκτικής που πρόκειται να διαχειρίζεται ο Βόρειος Στόλος. Στον πυρήνα αυτής της νέας μοίρας θα είναι το μαχητικό πολλαπλών αποστολών Su-34 ("Fullback"), ανέφερε η εφημερίδα Izvestia.

Το Su-34 συμπεριλήφθηκε επίσημα στη ρωσική Πολεμική Αεροπορία το 2014. Οι ρωσικοί στρατιωτικοί ηγέτες υποστηρίζουν ότι το εύρος του έως 4.500 χιλιόμετρα το καθιστά πολύ ικανό να καλύπτει σχεδόν ολόκληρη τη διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας υπό έλεγχο.

Το αεροσκάφος πιστεύεται ότι είναι σε θέση να λειτουργήσει αυτόνομα σε μεγάλες περιοχές και να χτυπήσει στόχους με μεγάλη ακρίβεια σε αποστάσεις μέχρι 260 χιλιόμετρα. Θα είναι εξοπλισμένο με τον Kh-35U, έναν ισχυρό υπερτροφοδοτούμενο πύραυλο κρουζ που μπορεί να καταστρέψει μεγάλα πλοία.

Ο νέος στόλος της Αρκτικής των Su-35 θα μπορούσε να εδρεύει στο Monchegorsk, λέει ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στην Izvestia. Από παλαιότερα, η πόλη που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χερσονήσου Kola, περίπου 100 χλμ. από τις γειτονικές χώρες Φινλανδία και Νορβηγία, στεγάζει στόλο αεροσκαφών Su-24M και Su-24MP. Αρκετά ακόμη αεροσκάφη σε όλη την Αρκτική θα είναι στη διάθεση της νέας μοίρας.

Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία έχει επενδύσει σε διάφορες νέες βάσεις κατά μήκος της ακτής της Αρκτικής και του αρχιπελάγους της Αρκτικής.

Όταν ολοκληρωθεί, ο Βόρειος Στόλος θα διαθέτει ένα καλά ανεπτυγμένο δίκτυο στρατιωτικών αεροπορικών βάσεων στην περιοχή, που εκτείνεται από τη χερσόνησο Κολά στα δυτικά μέχρι τη χερσόνησο Chukotka στα ανατολικά.

Οι αεροπορικές βάσεις υποστηρίζονται από τα καλύτερα ραντάρ της Ρωσίας και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης επιτήρησης. Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ο Βόρειος Στόλος επιβεβαίωσε ότι έχει ολοκληρώσει το νέο Κέντρο για το Ραδιο-Ηλεκτρονικό Πόλεμο. Το κέντρο περιλαμβάνει δύο συστήματα ΒΝ στο Murmansk, καθώς και σε Krasukha και Divnomorye.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail