Su-30 της Βενεζουέλας πλησίασε σε απόσταση αναπνοής EP-3 των ΗΠΑ στην Καραϊβική Θάλασσα

Freepen.gr - Ένα μαχητικό Su-30 της Βενεζουέλας  πλησίασε επιθετικά ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο EP-3 πάνω από την Καραϊβική Θάλασσα, δήλωσε ο αμερικανικός στρατός, υποστηρίζοντας ότι το μαχητικό πλησίασε σε «μη ασφαλή απόσταση» κατηγορώντας παράλληλα τη Ρωσία για την «ανεύθυνη» υποστήριξή της στο Καράκας.

Σχετικό οπτικό υλικό του συμβάντος απελευθερώθηκε από τη Southern Command (Νότια Διοίκηση) το Σάββατο. Σημειώνεται ότι έλαβε χώρα στις 19 Ιουλίου και σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό πάνω από την Καραϊβική Θάλασσα στο διεθνή εναέριο χώρο δίχως να διευκρινίζεται πόσο κοντά πιθανότατα πλησίασε στον εθνικό εναέριο χώρο της Βενεζουέλας.





Οι ενέργειες του αεροσκάφους της Βενεζουέλας "έθεσαν σε κίνδυνο" το αμερικανικό αεροσκάφος και το πλήρωμά του, δήλωσε η Southern Command, υποστηρίζοντας ότι ήταν σε «μη ασφαλή απόσταση». Το Su-30 δεν φαίνεται να έχει ορατά όπλα, ωστόσο αεροπλάνα του τύπου αυτού συνήθως έρχονται εφοδιασμένα με εσωτερικό κανόνι.

Τα tweets της Southern Command ήρθαν μετά την κατηγορία από τον υπουργό Άμυνας της Βενεζουέλας Βλαντιμίρ Πάτρινο ότι "το ΕΡ-3 των ΗΠΑ είχε εισέλθει στην Περιοχή Πληροφοριών Πτήσης (FIR) Maiquetía, που ελέγχεται από τη χώρα, χωρίς άδεια παραβιάζοντας τους κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και "αποτελώντας αεροναυτικό κίνδυνο για άλλα αεροσκάφη".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail