Νέκρα σε Πεντάγωνο & State Department για την παράδοση των S-400: Το Κογκρέσο απαιτεί άμεσες κυρώσεις στην Τουρκία

Freepen.gr - Καθώς η Τουρκία παρουσίαζε εικόνες των παραδοθέντων πια ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, Αμερικανοί γερουσιαστές απαίτησαν άμεσες κυρώσεις κατά της Άγκυρας, ενώ το Πεντάγωνο και το State Department  παρέμειναν παράξενα σιωπηλοί, αναφέρει το RT.

Ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων Eliot Engel (D-Νέα Υόρκη) και ο αξιωματούχος κ. Michael McCaul (R-Texas) αντέδρασαν στην παράδοση των πυραύλων δηλώνοντας ότι η Τουρκία και ο πρόεδρός της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, "πρέπει να αντιμετωπίσουν δύσκολες συνέπειες".

"Ο Πρόεδρος Ερντογάν έκανε πολύ σαφή επιλογή. Δυστυχώς, έκανε σαφώς τη λάθος. Ότι ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ θα επιλέξει να συμμαχήσει με τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν αντί για τη συμμαχία και την στενότερη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς", ανέφερε το δίδυμο σε δήλωση την Παρασκευή.

Ζήτησαν από τη διοίκηση του Τραμπ να «τερματίσει» τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα μαχητικών F-35 και να «τιμωρήσει τους Τούρκους που ασχολούνται με τον ρωσικό αμυντικό τομέα, όπως απαιτείται από το νόμο».

Ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση. Μόνο το Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε μόνο ότι για το θέμα των S-400s υπήρξε μια 30λεπτη συνομιλία μεταξύ του υπουργού Mark Esper και του Τούρκου ομολόγου του, αλλά δίχως περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι ΗΠΑ πλέον βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς οι προειδοποιήσεις δεν έπιασααν και τώρα χρειάζεται να περάσουν σε πράξεις, που όμως από ό,τι φαίνεται, δυσκολεύονται να αποφασίσουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail