Το Ιράν δοκίμασε τον Shahab-3: το βαλλιστικό βλήμα που μπορεί να φέρει την καταστροφή στη Μέση Ανατολή

Freepen.gr - Την Παρασκευή το πρωί, τα μέσα ενημέρωσης των Η.Π.Α. ανέφεραν ότι το Ιράν προχώρησε σε δοκιμή εντός της επικράτειάς του ενός βαλλιστικού βλήματος μέσης εμβέλειας. Ο Shahab-3 ήταν ο πύραυλος που φέρεται ότι δοκιμάστηκε κι έχει μια εμβέλεια περίπου 980 χιλιομέτρων, αποδεικνύοντας ότι το Ιράν έχει τη δυνατότητα να στοχεύσει το Ισραήλ από την επικράτειά του, ανέφερε η ιστοσελίδα της Avia.Pro την Παρασκευή.

"Η απόσταση μεταξύ των συνόρων του Ιράν και του Ισραήλ είναι μικρότερη από χίλια χιλιόμετρα, γεγονός που αποτελεί άμεση ένδειξη ότι ο ιρανικός στρατός μπορεί εύκολα να χτυπήσει το Ισραήλ σε περίπτωση ανοικτής επιθετικότητας από το τελευταίο. Αυτή την στιγμή, η Τεχεράνη δείχνει συγκράτηση, ωστόσο, δεδομένης της ύπαρξης τεράστιου αριθμού βαλλιστικών πυραύλων, αν η ισραηλινή πλευρά κλιμακώσει την κατάσταση, το Ιράν θα μπορούσε εύκολα να πυροδοτήσει εκατοντάδες βαλλιστικά βλήματα", ανέφερε η Avia.pro επικαλούμενη στρατιωτικό εμπειρογνώμονα.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας υποστήριξε ότι το Ιράν διαθέτει πυραύλους ικανούς να ταξιδεύσουν μέχρι 2.000 χιλιόμετρα.

Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πρόσφατα ότι εάν η Ισλαμική Δημοκρατία στοχευθεί από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, διαθέτουν τεχνολογία πυραύλων για να στοχεύσουν τις βάσεις τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail