Οι λόγοι που έφεραν την πτώση του S200 στον Πενταδάκτυλο

«Η βρετανική αντικατασκοπία από τις βάσεις Ακρωτηρίου και Δεκέλειας (που αποτελούν βρετανικό κυρίαρχο έδαφος), αλλά και από το σύγχρονο ραντάρ (ηλεκτρονικού πολέμου και υποκλοπών) που λειτουργεί στο Τρόοδος…

Από: veteranos.gr

Παρακολουθεί & τις κινήσεις του συριακού στρατού, διευκολύνοντας έτσι, όπως έγραψε η βρετανική εφημερίδα, τους επαναστάτες να εξαπολύουν συντριπτικές επιθέσεις περιλαμβανομένης πρόσφατα και επίθεσης εναντίον φάλαγγας 40 θωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων.

Εκτός από το υπερσύγχρονο στρατιωτικό αεροδρόμιο που διαθέτουν, είναι εξοπλισμένες και με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, κυρίως στο Τρόοδος.

Μέρους του αμερικανικού παγκόσμιου συστήματος παρακολούθησης επικοινωνιών Εchelon, αποτελεί ο σταθμός του Αγίου Νικολάου πλησίον της Αμμοχώστου.

Η εγκατάσταση αυτή παρακολουθεί όλες τις τηλεπικοινωνίες όχι μόνον στη Μέση Ανατολή, αλλά και στη Κεντρική Ασία. Οι καταγραφές της εκπέμπονται μέσω δορυφόρου στην Αγγλία και στη συνέχεια μεταφέρονται στον κεντρικό σταθμό του συστήματος Εchelon στις ΗΠΑ.

Έτσι από τις βρετανικές βάσεις της Κύπρου παρακολουθούνται τα πάντα. Ένας Σύρος αξιωματούχος της αντιπολίτευσης ανέφερε μάλιστα στην Sunday Times ότι οι βρετανικές αρχές «γνωρίζουν και εγκρίνουν 100% τις μυστικές πληροφορίες οι οποίες αποστέλλονται από τις βάσεις στην Κύπρο και διοχετεύονται, μέσω Τουρκίας, στους επαναστάτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Να μην εντόπισαν οι Βρετανοί τον Συριακό Πύραυλο που πέρασε πάνω απο τις Βάσεις τους …»χλωμό ακούγεται και φαίνεται»
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.