Όσο οι ΗΠΑ ψάχνονται για κυρώσεις, ο Ερντογάν πανηγυρίζει τους S-400 προλέγοντας συμπαραγωγή όπλων με τη Ρωσία

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γιόρτασε την άφιξη στην Τουρκία του ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400, παρά την απειλή των αμερικανικών κυρώσεων, και δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με την Ρωσία στο μέλλον όσον αφορά τη συμπαραγωγή όπλων, αναφέρει το RT.

Μιλώντας στην Άγκυρα τη Δευτέρα - για την τρίτη επέτειο μιας αποτυχημένης προσπάθειας πραξικοπήματος εναντίον του - ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι οι νεοαποκτηθείσες συστοιχίες S-400 θα αναπτυχθούν πλήρως σε λιγότερο από ένα χρόνο, σημειώνει η hurriyetdailynews.com.

"Και σήμερα, το όγδοο αεροπλάνο έφτασε και άρχισε να εκφορτώνει. Αν θέλει ο αλλάχ, οι S-400 θα έχουν αναπτυχθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2020", δήλωσε ο Ερντογάν προσθέτοντας πως ήδη οκτώ πύραυλοι έχουν φτάσει στην Τουρκία και αναμένονται αρκετοί ακόμα.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι πρόκειται για κοινή επένδυση με τη Ρωσία και ότι οι S-400 αποτελούν το ισχυρότερο αμυντικό σύστημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail