Η Τουρκία δεν ξέρει τι να κάνει τους S-400: Μετά την Αγκυρα, νέα σενάρια τοποθέτησης σε Κατάρ ή Αζερμπαϊτζάν

Freepen.gr - Η ώρα της παραλαβής των S-400 πλησιάζει για την Τουρκία και μαζί οι σχετικοί πονοκέφαλοι φέρνοντας στο φως ξανά σενάρια τοποθέτησης στο Κατάρ ή το Αζερμπαϊτζάν ως διέξοδο από το αδιέξοδο της με την Ουάσινγκτον.

Μόλις την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε ότι εξετάζεται επί του παρόντος το που θα τοποθετηθούν τα συστήματα αεράμυνας.

"Οι αρχές εξακολουθούν να εξετάζουν τις επιλογές για το πού θα τοποθετηθούν τα S-400, με συζητήσεις που είχαν προηγηθεί για την αποστολή τους στο Κατάρ ή το Αζερμπαϊτζάν για να αποφευχθεί η επιδείνωση των εντάσεων της Τουρκίας-ΗΠΑ σχετικά με την αγορά", ανέφερε ο Καλίν σύμφωνα με το Σπούτνικ την Παρασκευή.

Ωστόσο, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δημοσιεύθηκαν ειδήσεις σχετικά σχετικά με την ανάπτυξη της μίας συστοιχίας στην Αγκυρα και της δεύτερης σε μια «στρατηγικά σημαντική θέση» στα ανατολικά και νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

"Οι αρχές είχαν αρχικά συζητήσει την τοποθέτηση των συστημάτων αεράμυνας γύρω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η πρώτη παρτίδα των ρωσικών συστημάτων S-400 θα φορτωθεί σε δύο μεταφορικά αεροσκάφη σε στρατιωτική βάση την Κυριακή για παράδοση στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει η Haberturk TV.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail