Τούρκος δημοσιογράφος: Ο Ερντογάν επέλεξε τους S-400 πριν το πραξικόπημα - Φοβόταν ότι θα σκοτωθεί από πύραυλο ξένης δύναμης

Freepen.gr - Μια άλλη προσέγγιση της αγοράς του ρωσικού αντι-αεροπορικού συστήματος S-400 από την Τουρκία, δημοσίευσε ο γνωστός Τούρκος εξόριστος δημοσιογράφος, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ στο twitter.

Ο Μποζκούρτ υποστηρίζει ότι η απόκτηση των πυραύλων δεν έχει καμία σχέση με πιθανό φόβο του Ερντογάν απέναντι στην τουρκική πολεμική αεροπορία μετά τα όσα συνέβησαν κατά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016. Απεναντίας υποστηρίζει ότι η απόφαση είχε ληφθεί πριν τα γεγονότα του Ιουλίου του 2016 μεταφέροντας την πληροφορία ότι ο Τούρκος πρόεδρος φοβόταν ότι μπορεί να σκοτωθεί από πύραυλο ξένης δύναμης!



Ο Μποζκούρτ ανήρτησε επίσης το πρωτοσέλιδο της TODAY ZAMAN από τις 21-7-2008 όταν η Ρωσία προσέφερε απευθείας τότε το σύστημα των S-400 στην Τουρκία. Η προσφορά τότε δεν είχε ιδιαίτερη τύχη. Έντεκα χρόνια αργότερα όμως τα συστήματα παραδίδονται στην Αγκυρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail