Μόσχα και Αγκυρα ξεκίνησαν συζητήσεις για τη συμπαραγωγή των S-400 και άλλων όπλων

Freepen.gr - Η Άγκυρα και η Μόσχα βρίσκονται σε συνομιλίες για την παραγωγή εξαρτημάτων του αντι-αεροπορικού αμυντικού συστήματος S-400 στην Τουρκία, δήλωσε την Πέμπτη ο Αλεξάντερ Μικέεφ, επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας εξαγωγικών εξαγωγών όπλων Rosoboronexport, αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή.

"Τώρα διαπραγματευόμαστε για να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας σε αυτό το θέμα, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης της αδειοδοτημένης παραγωγής για ορισμένα συστατικά τμήματα του συστήματος στην Τουρκία", ανέφερε.

Πρόσθεσε επίσης ότι η συνεργασία για την παράδοση S-400 "ενίσχυσε τη στρατηγική εταιρική σχέση" μεταξύ των δύο χωρών.

"Η Rosoboronexport σκοπεύει να επεκτείνει τις επαφές της με την τουρκική πλευρά όσο το δυνατόν περισσότερο για την υλοποίηση αμοιβαία επωφελών έργων στους τομείς της κατασκευής ελικοπτέρων, της πολεμικής αεροπορίας και της αεροπορικής άμυνας", πρόσθεσε ο Μικέεφ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail