Καρδούλα μου δε σε μαλώνω: Ο Τραμπ δεν κατηγορεί την Τουρκία για τους S-400

ΑΡ
Freepen.gr - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε αργά την Παρασκευή ότι δεν κατηγορεί την Τουρκία για την αγορά ενός ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, σηματοδοτώντας για άλλη μια φορά ότι είναι απρόθυμος να τιμωρήσει οικονομικά τον σύμμαχο των ΗΠΑ για τη συμφωνία S-400 με τη Ρωσία.

Ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει προηγουμένως την κατάσταση "πολύ πολύ δύσκολη" και κατηγόρησε τον προκάτοχό του, τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, για τη διάσταση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, η οποία κλιμακώθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν ο Λευκός Οίκος είπε ότι δεν είναι πλέον δυνατό να εμπλακεί η Τουρκία στο πρόγραμμα F-35, αφού άρχισαν να φτάνουν στην Άγκυρα τμήματα του συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400. Οι ΗΠΑ επίσης δήλωσαν ότι θα επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία στο πλαίσιο του νόμου CAATSA.

Ωστόσο μετά από συνομιλίες μεταξύ του Τραμπ και των γερουσιαστών αυτή την εβδομάδα, ένας βοηθός ενός από τους νομοθέτες στη συνάντηση του Λευκού Οίκου, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσε: «Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος δεν βρίσκεται σε θέση τώρα που θέλει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία".

Απεναντίας οι ΗΠΑ φαίνεται να σβήνουν την κόκκινη γραμμή της απόκτησης του συστήματος και να χαράζουν καινούρια για τον ερχόμενο Απρίλιο ζητώντας πλέον τη μη λειτουργία του ρωσικού όπλου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail