Στην Αγκυρα θα εγκατασταθούν οι πρώτοι S-400: Ο Ερντογάν φοβάται;

Freepen.gr - Η Τουρκία είναι πιθανό να αναπτύξει την πρώτη από τις δύο ρωσικές συστοιχίες S-400 στην Άγκυρα, ενώ η δεύτερη θα εγκατασταθεί σε "στρατηγικά σημαντική θέση" στην ανατολική και νοτιοανατολική περιοχή της Τουρκίας, σύμφωνα με πηγές, αναφέρει το defenseworld.net.

"Τα σημεία όπου θα αναπτυχθεί το S-400 έχουν καθοριστεί", δήλωσε ο Ömer Çelik, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (Κόμμα ΑΚΡ), όπως έγραψε η Daily Sabah την περασμένη εβδομάδα. Ο Celik δεν αποκάλυψε άλλες λεπτομέρειες.

"Η Άγκυρα θα αρχίσει να δέχεται τα ρωσικά συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400 Triumf σε περίπου δέκα ημέρες", δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Ιαπωνία για τη διάσκεψη κορυφής της Ομάδας των 20 στην Οσάκα.

Είπε επίσης ότι η Τουρκία θα επιλύσει όλες τις τριβές που προκλήθηκαν μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας για την αγορά του S-400 και αναμένει την παράδοση των μαχητικών F-35 stealth, παρά το ότι οι ΗΠΑ σταμάτησαν την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων αεροσκαφών F-35.

Σε μια τέτοια περίπτωση, εγκατάστασης του πρώτου συστήματος στην περιοχή της Αγκυρας, πιθανότητα έρχονται να ενισχυθούν οι απόψεις που ισχυρίζονται πως ο Ερντογάν ήθελε το συγκεκριμένο σύστημα πρωτίστως για να προστατευθεί ο ίδιος από τις ένοπλες δυνάμεις του, φοβούμενος μια πιθανή νέα απόπειρα πραξικοπήματος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail