Ερντογάν: Οι S-400 ήταν μια υποχρεωτική αγορά για την ασφάλειά μας και την ειρήνη στην περιοχή!


President Recep Tayyip Erdoğan poses for a photo with Presidency officials, media executives and academics at the Vahdettin Mansion overlooking Bosporus, on July 14, 2019. (AA Photo)
Freepen.gr - Η Τουρκία δεν προετοιμάζεται για πιθανό πόλεμο, αλλά αποσκοπεί στην ενίσχυση της εθνικής της ασφάλειας και στη διατήρηση της περιφερειακής ειρήνης με την αγορά του πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή υπογραμμίζοντας ότι όλη η άμυνα της χώρας και οι αντίστοιχες βιομηχανικές προσπάθειες κινούνται στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει η dailysabah.com.

Σε συνάντηση με τους επικεφαλής συντάκτες σημαντικών εφημερίδων και τηλεοπτικών καναλιών στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης για την υποστηρικτική στάση τους όσον αφορά την αγορά του S-400.

"Όλες οι προσπάθειές μας [στην αμυντική βιομηχανία] είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας μας να παρέχουμε [εθνική και περιφερειακή] ειρήνη", υπογράμμισε ο Ερντογάν.

"Η αγορά των πυραύλων S-400 και οι διαφωνίες που προέκυψαν, ανέδειξαν την κοινή λογική του λαού μας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που πιστεύω ότι είναι η φωνή του λαού", δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι επιθυμεί παρόμοια κοινωνική ενότητα και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα, ενώ κάλεσε τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης να ενημερώσουν το κοινό τους για τέτοια θέματα.

Σχολιάζοντας τους λίγους πολιτικούς που επέκριναν την αγορά των S-400, έκανε λόγο για εκπροσώπους των ΗΠΑ και συμπλήρωσε:

"Αυτό δεν είναι αυθαίρετη αγορά, όπως είπα και πριν, είναι μια υποχρεωτική αγορά" ελπίζοντας, όπως είπε, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2020.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail