Η παράδοση των S-400 αποδεικνύει την αδυναμία των ΗΠΑ να υπαγορεύσουν τη θέλησή τους στην Τουρκία - Ρώσος αναλυτής

Freepen.gr - Η άφιξη των ρωσικών συστημάτων πυραύλων S-400 στην Άγκυρα την Παρασκευή δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατάφεραν να υπαγορεύσουν τη θέλησή της στην Τουρκία, ένα από τα βασικά μέλη του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Αντρέι Κορτούνοφ, γενικό διευθυντή του think tank Russian International Affairs Council, που ίδρυσε το Κρεμλίνο.

Η Τουρκία έλαβε την πρώτη της παράδοση των συστημάτων πυραύλων S-400, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον ότι θα αντιμετωπίσει κυρώσεις από τις ΗΠΑ εάν προχωρήσει στην απόκτηση των ρωσικών συστημάτων.

"Είναι μια νίκη μετά από την πίεση που ασκήθηκε στην Αγκυρα, που πολλοί, ακόμη και στη Ρωσία, δεν πίστευαν ότι ο Ερντογάν θα ξεπεράσει, καθώς θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Τουρκία", δήλωσε ο Κορτόνοφ στο τηλέφωνο στο Bloomberg.

"Δείχνει την αδυναμία των ΗΠΑ να υπαγορεύσουν τη βούλησή τους σε ένα από τα βασικά μέλη του ΝΑΤΟ και ανοίγει νέες οδούς για τη Ρωσοτουρκική στρατηγική συνεργασία", ανέφερε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail