Η Τουρκία στέλνει τους πρώτους S-400 στα σύνορα με τη Συρία: ο πιθανός απώτερος σκοπός

AFP PHOTO / Alexander NEMENOV
Freepen.gr - Η Τουρκία σχεδιάζει να αναπτύξει την αρχική συστοιχία των πυραύλων αεροπορικής άμυνας S-400, που πρόκειται να φτάσουν από τη Ρωσία αυτή την εβδομάδα, στην επαρχία Şanlıurfa κατά μήκος των συριακών συνόρων, ανέφερε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Milli Gazete.

Μετά από λεπτομερείς αναλύσεις πεδίου, οι στρατιωτικοί της Τουρκίας αποφάσισαν να αναπτύξουν την πρώτη συστοιχία στην περιοχή Birecik του Şanlıurfa, η οποία θεωρείται το μέσο των 910 χιλιομέτρων της Τουρκίας με τη Συρία. Βρίσκεται επίσης κοντά στο συριακό χωριό Ashme, το οποίο φιλοξενεί τον τάφο του Süleyman Shah, παππού του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν αυτή την κίνηση από την Τουρκία ως ευθυγραμμισμένη με την ευρύτερη σκέψη της σχετικά με τη συμφωνία S-400. Σε μια ανάλυση για την εφημερίδα Jerusalem Post την Τετάρτη, ο αρθρογράφος Seth Franzman υποστήριξε ότι η αγορά των S-400 της Τουρκίας σχετίζεται περισσότερο με τη Συρία παρά με την υπεράσπισή της.

"Η Τουρκία θέλει τους S-400 όχι επειδή χρειάζεται να υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο της, αλλά επειδή θα της δώσει τη δύναμη σε σχέση με το ρόλο της Ρωσίας στη Συρία", έγραψε ο Franzman. "Η Ρωσία είναι πρόθυμη να παραχωρήσει ορισμένα θέματα στη βόρεια Συρία με αντάλλαγμα για στενότερη συνεργασία με την Τουρκία".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail