«Το πρώτο κόστος των S-400 είναι η αγορά 100 αεροσκαφών από την Boeing: Πετάμε!»


Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν σχεδιάζει την αγορά 100 νέων αεροσκαφών Boeing από τις Ηνωμένες Πολιτείες με μια τιμή μεταξύ 8,9 εκατομμυρίων και 44,2 εκατομμυρίων δολαρίων ανά μονάδα ανάλογα με τον τύπο, σύμφωνα με την αριστερή καθημερινή εφημερίδα Birgün την Τρίτη, σε άρθρο που υπογράφει ο Οζάν Γκιουντογκντού με τίτλο «Το πρώτο κόστος των S-400 είναι η αγορά 100 αεροσκαφών από την Boeing: Πετάμε!».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ, τον διαβεβαίωσε, σε αντίθεση με την αφήγηση της αμερικανικής κυβέρνησης, ότι η Ουάσιγκτον δεν θα τιμωρήσει την Τουρκία για την προγραμματισμένη αγορά της να αποκτήσει τους ρωσικούς πυραύλους S-400 και η Άγκυρα βρίσκεται στη μέση της εξέτασης της αγοράς Boeing από την Ουάσινγκτον.

"Για παράδειγμα, ενώ το θέμα των S-400 βρίσκεται σε εξέλιξη ... αγοράζουμε 100 αεροσκάφη Boeing από την Lockheed Martin", ανέφερε ο ισχυρός ηγέτης της Τουρκίας κατά τη Σύνοδο Κορυφής της G-20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Ανάλογα με το μοντέλο των αεριωθούμενων αεροσκαφών της Boeing, που η Τουρκία θέλει να αγοράσει, θα πρέπει να υπολογίσει ένα κόστος ανά αεροπλάνο μεταξύ $ 8,9 εκατομμυρίων έως $ 44,2 εκατομμυρίων δολαρίων, ανάλογα τον τύπο του μοντέλου.

Ο στόλος της Turkish Airlines περιλαμβάνει συνολικά 336 αεριωθούμενα αεροσκάφη, από τα οποία μόνο 44 ανήκουν στον εθνικό αερομεταφορέα, σημειώνει η Birgün.

Από τα 165 αεροσκάφη Boeing που διαθέτει η εταιρεία, τα 137 είναι μισθωμένα.

Ο σημερινός στόλος είναι κατά 80% πλήρης και η αγορά της Τουρκίας έρχεται σε ένα σημείο όπου η εταιρεία, μετά από χρόνια κέρδους, υπέστη ζημιές συνολικού ύψους 150 εκατ. dολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2019, γράφει ο Γκιουντογκντού

Η εταιρεία βλέπει τα κέρδη να διαβρώνουν μετά από την κρίση συναλλάγματος που ξέσπασε στις χρηματοπιστωτικές αγορές της Τουρκίας τον περασμένο Αύγουστο, καθιστώντας τα χρέη σε ξένα νομίσματα ακριβότερα για να αποπληρωθούν και να αποτρέποντας περισσότερους Τούρκους από το ταξιδέψουν.

Τέλος η μετακίνηση των εργασιών της στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και η επέκταση του στόλου της έχουν επίσης προστεθεί στα οικονομικά βάρη του αερομεταφορέα. Ωστόσο σημειώνουμε εμείς ότι ο Ταγίπ Ερντογάν αισθάνεται την ανάγκη να κάνει ένα βήμα προς τις ΗΠΑ μετά την Οσάκα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail