Εμπειρογνώμονας εξηγεί γιατί οι συριακοί S-300 δεν είδαν τα ισραηλινά μαχητικά: Ο ρόλος της καμπυλότητας της γης

Freepen.gr - Τα συστήματα αεράμυνας S-300 δεν κατάφεραν να στοχεύσουν ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη στη Συρία κατά την τελευταία επιδρομή λόγω της "καμπυλότητας της γης", δήλωσε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, Alexey Leonkov μιλώνστας στο Moscow’s Reporter.

Ο εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι τα συστήματα εναέριας άμυνας παρέμειναν σιωπηρά λόγω της "καμπυλότητας της γης", επειδή "τα S-300 οδηγήθηκαν δυστυχώς σε ορεινό έδαφος".

"Οι κεραίες ραντάρ δεν βλέπουν προς τα κάτω. Από την επιφάνεια, τα πέντε με δέκα μέτρα είναι αόρατα - κατά συνέπεια, αν οι κεραίες ανεβαίνουν σε ένα βουνό, τότε σε αυτά τα 5-10 μέτρα πρέπει να προσθέσετε το ύψος του βουνού. Δημιουργείται ένας αποκαλούμενος κώνος αόρατοτητας", εξηγεί ο Leonkov.

Ο κώνος αόρατοτητας δίνει τη δυνατότητα στο ισραηλινό αεροσκάφος να «κρύβεται σε χαμηλά ύψη και να χτυπά με βλήματα από αέρος - εδάφους», πρόσθεσε.

Ο εμπειρογνώμονας αναγνώρισε την κακή εκπαίδευση των πληρωμάτων ως άλλο ένα λόγο για την αποτυχία των ρωσικών συστημάτων.

Η ισραηλινή εταιρεία δορυφορικών εικόνων ImageSat International δημοσίευσε πρόσφατα εικόνες που δείχνουν τέσσερα "πλήρως λειτουργικά" συστήματα πυραύλων S-300 που αναπτύχθηκαν στη βάση του Masyaf στη βορειοδυτική Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail