Οι S-300 της Συρίας είχαν τεθεί σε επιφυλακή το βράδυ της Κυριακής - Γιατί δε χρησιμοποιήθηκαν

Freepen.gr - Το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-300 του Συριακού Στρατού τέθηκε σε επιφυλακή κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης το βράδυ της Κυριακής. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιήθηκε, σύμφωνα με μια πηγή της αραβικής έκδοσης του Sputnik News.

Σύμφωνα με την πηγή, οι σοβιετικής εποχής S-200 είχαν καταφέρει να αναχαιτίσουν πέντε από τους έξι Ισραηλινούς πυραύλους κρουζ που είχαν πυροβοληθεί προς την επαρχία της Homs, οπότε δεν υπήρχε λόγος να αναπτυχθεί το σύστημα S-300.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε κατά στόχων στις επαρχίες της Δαμασκού και της Χόμς, προκαλώντας σημαντική ζημιά σε αρκετές περιοχές στη νοτιοδυτική Συρία, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Σαχναγιά.

Πριν από την επίθεση, η ισραηλινή εταιρεία Image Satellite International κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που δείχνει το σύστημα S-300 πλήρως άθικτο και έτοιμο προς λειτουργία στην πόλη Masyaf.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail