Τι είναι το αντιαεροπορικό σύστημα S-200 (βίντεο)

Όλα συνηγορούν στο ότι το αντικείμενο που «σήκωσε» τον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο τα ξημερώματα είναι αντιαεροπορικός πύραυλος S-200 ρωσικής κατασκευής, αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Από: philenews.com

Πρόκειται για μεγάλου βεληνεκούς αντιαεροπορικό σύστημα, που σχεδιάστηκε τη δεκαετία του ’60 για να αντιμετωπίσει βομβιστικές επιθέσεις σε μεγάλες περιοχές.

Το σύστημα πυραύλων επιφάνειας αέρα S-200, που σχεδιάστηκε για την προστασία διοικητικών, βιομηχανικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων από κάθε είδους αεροπορική επίθεση, παρέχει αντιμετώπιση σύγχρονων και προηγμένων αεροσκαφών, ενώ μπορεί να λειτουργήσει σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες.

Οι πρώτες επιχειρήσεις του S-200 αναπτύχθηκαν το 1966 με 18 τοποθεσίες και 342 εκτοξευτές, ενώ μέχρι τη δεκαετία του ’70 υπήρχαν 1.100 εκτοξευτές και το 1980-1990 2.030.
Κάθε πύραυλος εκτοξεύεται με 4 ενισχυτές πυραύλων με στερεά καύσιμα. Το μέγιστο εύρος της εκτόξευσης κυμαίνεται μεταξύ 150 και 300 χιλιομέτρων, ενώ φτάνει από 300 μέχρι 20.000 μέτρα σε υψόμετρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή πύραυλοι S-200 χρησιμοποιούνται στην Αλγερία, στο Αζερμπαϊτζάν, στη Βουλγαρία, στην Ινδία, στο Ιράν, στο Καζακστάν, στη Βόρεια Κορέα, στη Μυανμάρ, στην Πολωνία, στη Συρία, στο Τουρκμενιστάν και στο Ουζμπεκιστάν.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail