Τα περιστέρια απειλούν τα ολοκαίνουρια Rafale της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας


Freepen.gr - Τα αεροσκάφη Rafale θα αρχίσουν να φτάνουν στη βάση της Ambala για λογαριασμό της Ινδίας από το Μάιο του 2020 και θα τοποθετηθούν στις 17 μοίρες που βρίσκονται τοποθετημένες κατά μήκος των δυτικών συνόρων με το Πακιστάν (διαβάστε εδώ).

Ωστόσο η ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) ανησυχεί για τα περιστέρια που αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για τα αεροσκάφη της στην περιοχή, αναφέρει το ANI.

"Τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν μερικοί ντόπιοι που εκτρέφουν περιστέρια στα σπίτια τους. Αυτά βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο της IAF. Αυτά τα πουλιά αποτελούν απειλή για τα αεροσκάφη μας", ανέφεραν πηγές της IAF.

Έχει κατατεθεί καταγγελία από αξιωματούχους της IAF ατην τοπική διοίκηση για τα κοπάδια πουλιών που εκτρέφονται κοντά στη βάση σε σχέση με πρόσφατο συμβάν που αφορά αεροσκάφος της Jaguar.

Προφανώς, τα πουλιά δεν έδειξαν φόβο από τους δυνατούς θορύβους, καθώς ένας από αυτά πέταξε απευθείας στη μηχανή του αεροσκάφους.

Οι πηγές της IAF δήλωσαν ότι παίρνουν πολύ σοβαρά τον κίνδυνο για τα πολεμικά αεροσκάφη τους και επιμένουν ότι λαμβάνονται μέτρα για να σταματήσουν να εκτρέφονται τα πουλιά από κατοίκους τόσο κοντά στην αεροπορική βάση.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της IAF, την περασμένη εβδομάδα, ένας πιλότος της IAF σε μια αποστολή εκπαιδεύσεως έπρεπε να πετάξει τις δεξαμενές καυσίμων του αεροπλάνου, αφού ένας από τους κινητήρες του μαχητικού χτυπήθηκε από πουλί. Η IAF αποδέσμευσε και σχετικό βίντεο από το συμβάν λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωση.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail