Μετά το ΟΧΙ της Κύπρου, η Τουρκία σφίγγει τον κλοιό στέλνοντας το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο

Freepen.gr - Η Τουρκία θα στείλει το τέταρτο πλοίο της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για να συνεχίσει τις εξερευνήσεις και τις γεωτρήσεις της, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός ενέργειας και φυσικών πόρων της χώρας, Fatih Donmez.

"Το σεισμικό ερευνητικό πλοίο MTA Oruc Reis, το οποίο διεξάγει σεισμικές έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και το Μαρμαρά από τον Αύγουστο του 2017, θα αποσταλεί για να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες στη Μεσόγειο Θάλασσα", δήλωσε ο Donmez στο Twitter.

Επίσης δήλωσε ότι η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να αναζητά, να παράγει και να μεταδίδει πόρους στην περιοχή στις διεθνείς αγορές.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα κατευθυνθεί το πλοίο. Θα κινηθεί σε τουρκικά ύδατα, θα εισέλθει κι αυτό στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά το ΟΧΙ στην πρόταση Ακιντζί η οποία ουσιαστικά σημαίνει συνδιαχείριση ή να περιμένουμε κάποια πρόκληση κάπου άλλου (Καστελόριζο); 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail