Έγγραφα-ντοκουμέντα από το Nordic Monitor: Ο Χουλουσί Ακάρ ήταν ο αρχηγός των πραξικοπηματιών

Freepen.gr - Με έγγραφα-ντοκουμέντα, ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ ξεσκεπάζει το ρόλο του σημερινού υπουργού άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ τη νύχτα του πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016 σε ένα αποκαλυπτικό άρθρο στο nordicmonitor.com.

Ο Ακάρ, εκείνη την εποχή ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, ήταν επικεφαλής της οργάνωσης των πραξικοπηματιών που εξέδωσε εντολές κινητοποίησης και κήρυξε στρατιωτικό νόμο στην Τουρκία τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, σύμφωνα με έγγραφα που έλαβε το Nordic Monitor.

Τα έγγραφα που ελήφθησαν από έναν υπολογιστή στην έδρα του Γενικού Επιτελείου που χρησιμοποιήθηκε για να γράψουν το δελτίο πραξικοπήματος, περιελάμβαναν σχέδια εκδόσεων που υπέγραψε ο ίδιος ο Ακάρ εξ ονόματος του Συμβουλίου της Ειρήνης στην Πατρίδα (Yurtta Sulh Konseyi), το όνομα που έδωσαν οι ίδιοι οι στασιαστές στο κίνημά τους. 

Σε ένα έγγραφο εντοπίστηκε ως πρόεδρος του συμβουλίου, ενώ σε άλλο σχέδιο το όνομά του απομακρύνθηκε, αλλά εισήχθη η λέξη "υπογεγραμμένη" ενισχύοντας την άποψη ότι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου υπέγραψε την οδηγία.

Τα μέλη του Συμβουλίου της Ειρήνης στην Πατρίδα δεν εντοπίστηκαν ποτέ, παρά το γεγονός ότι χιλιάδες αξιωματικοί που προφανώς δεν συμμετείχαν στο πραξικόπημα έχουν διερευνηθεί, κατηγορηθεί και καταδικαστεί για αμφισβητούμενες κατηγορίες.

Αυτό είναι ένα μόνο από τα έγγραφα που έχουν δημοσιευθεί στο Nordic Monitor πριν τρεις ημέρες.

Να θυμίσουμε ότι με βάση τις αναφορές από τη δραματική εκείνη νύχτα, τις πρώτες ώρες ο Χουλουσί Ακάρ φερόταν ως εξαφανισμένος και στη συνέχεια, όταν προφανώς "πρόδωσε" το πραξικόπημα, παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ ότι κρατείτο από τους πραξικοπηματίες. Όπως επίσης λέγεται ότι και ο Χακάν Φιντάν, επικεφαλής της ΜΙΤ, ήταν στην αρχή στον κύκλο των στασιαστών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail