Ρωσικό "Minoga": Αυτό θα είναι το ταχύτερο ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο στον κόσμο

Freepen.gr - Ο λεπτομερής σχεδιασμός του ναυτικού ελικοπτέρου "Minoga" που αναμένεται να πετά με ταχύτητα 500 χιλιομέτρων / ώρα, η οποία θα μπορούσε να το καταστήσει το γρηγορότερο ελικόπτερο στον κόσμο, είναι έτοιμος, αναφέρει το defenseworld.net.

"Η δουλειά μας έγινε δεκτή και τώρα συνεχίζουμε να συντάσσουμε ένα πλάνο εργασίας για το επόμενο στάδιο του πειραματικού σχεδιασμού", ανέφερε ο Andrey Boginsky, Διευθύνων Σύμβουλος του κατασκευαστή, Russian Helicopters.

"Το ελικόπτερο θα εισέλθει στην παραγωγή από το 2022. Θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 500 kmp/h", δήλωσε προηγουμένως ο Viktor Bondarev, πρώην αρχηγός των Αεροδιαστημικών Δυμάνεων της Ρωσίας.

Το πρωτότυπο του υβριδικού ελικοπτέρου Eurocopter X3 της Airbus Helicopters έχει επιτύχει ταχύτητες 472 χιλιομέτρων / ώρα, καθορίζοντας ένα ανεπίσημο ρεκόρ ταχύτητας ελικοπτέρου.

"Το ρωσικό ναυτικό θα λάβει αρκετές τροποποιήσεις στο ελικόπτερο Minoga,", ανέφερε μια πηγή της αμυντικής βιομηχανίας στο TASS στο περιθώριο του φόρουμ άμυνας Army-2019.

Ο επικεφαλής σχεδιαστής του γραφείου σχεδιασμού του Kamov, Sergei Mikheyev, δήλωσε νωρίτερα ότι μπορεί να αναπτυχθεί kai μια μη επανδρωμένη έκδοση του Minoga εάν κριθεί απαραίτητο.

Το Minoga είναι ένα ελικόπτερο τέταρτης γενιάς ανθυποβρυχιακού πολέμου ακολουθώντας τα Kamov Ka-15, Ka-25 και Ka-27. Θα τροφοδοτείται από ένα ζεύγος κινητήρων Klimov TV7-117V.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail