Έπεσε στο νερό και το δεύτερο αντιτορπιλικό Maya, made in Japan!

Freepen.gr - Η ιαπωνική ναυπηγική εταιρεία Japan Marine United (JMU) καθέλκυσε το δεύτερο αντιτορπιλικό καθοδηγούμενων πυραύλων κλάσης Maya, το Haguro στις εγκαταστάσεις της στη Yokohama στις 17 Ιουλίου, γράφει το defenseworld.net.

Το πολεμικό πλοίο είναι το δεύτερο από τα δύο βελτιωμένα αντιτορπιλικά κατηγορίας Atago για το Ιαπωνικό Ναυτικό. Το πλοίο που διαθέτει το Aegis θα είναι έτοιμο να τεθεί σε υπηρεσία γύρω στο Μάρτιο του 2021.

Το πρώτο πλοίο κλάσης "Maya", που καθελκύστηκε τον Ιούλιο του 2018, αναμένεται να μπει σε υπηρεσία το Μάρτιο του 2020.

Το Haguro είναι ένα σκάφος μήκους 170 μέτρων και πλάτους 21 μέτρων στο ευρύτερο σημείο. Είναι εξοπλισμένο με το σύστημα Cooperative Engagement Capability (CEC) ικανό να εξακριβώνει τις θέσεις των πυραύλων και των αεροπλάνων και να τις μοιράζεται με τα κεντρικά αρχηγεία του Τόκιο.

Τα Maya, καθένας από τα οποία έχει πλήρωμα περίπου 300 άτομα, είναι επίσης εξοπλισμένα με πολυλειτουργικά συστήματα σόναρ και δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου.

Τα πλοία αυτάα μπορούν να επιτύχουν σε μια μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail